Προτού ολοκληρωθεί η Silver Week, οι έντεκα διαγωνιζόμενοι επανήλθαν στην κουζίνα του MasterChef για την τρίτη τους πρόκληση, με στόχο την κατάκτηση του χρηματικού επάθλου των 20.000 ευρώ.
Οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τους παίκτες να ετοιμάσουν δύο πιάτα σε 90 λεπτά. Η επιλογή των συνταγών ανήκε σε καθέναν ξεχωριστά, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η ορθή διαχείριση του χρόνου, ώστε να προλάβουν να ολοκληρωθούν και τα δύο πιάτα.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, συνέβησαν αρκετές ανατροπές. Κεντρική φιγούρα της ημέρας ήταν ο Νέστορας, ένας από τους φαβορί, που ξέχασε το βασικό υλικό του: το ψάρι. Συγκεκριμένα, είχε προγραμματίσει να μαγειρέψει λαβράκι, αλλά μέσα στην βιασύνη του να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα υλικά, το άφησε πίσω στο pantry.
«Όταν συνειδητοποίησα ότι το ταψί που κρατούσα το ψάρι το είχα ακουμπήσει για να πάρω τα υπόλοιπα υλικά, πάθαινα σοκ», εξιστορεί ο Νέστορας.
Ακολούθησε μια συγκινητική στιγμή αλληλεγγύης, καθώς οι συμπαίκτες του του πρόσφεραν υλικά από τις προμήθειές τους, κάτι ωστόσο που απαγορεύεται από τους κανόνες του διαγωνισμού. Ο Νέστορας δεν το έβαλε κάτω: αποφάσιζε να ετοιμάσει ένα vegetarian πιάτο, ώστε να κερδίσει χρόνο και να επικεντρωθεί στο δεύτερο πιάτο του.
«Δεν ήθελα να συμβεί αυτό, αλλά πρέπει να βρω λύση. Ήμουν πολύ απογοητευμένος…», συνέχισε ο διαγωνιζόμενος, δείχνοντας αποφασιστικότητα.
Η ατυχία του δεν παρέμεινε απαρατήρητη από τους τρεις κριτές, οι οποίοι σχολίασαν το γεγονός. Πάντως, ο Νέστορας ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε το πρώτο πιάτο του και παρουσίασε στους κριτές.
«Ξέχασα το ψάρι βγαίνοντας από το pantry, είχα διαλέξει λαβράκι. Έπρεπε να βρω λύση. Σκέφτηκα να φτιάξω μια δημιουργική Αθηναϊκή σαλάτα, προσπαθώντας να αποδώσω τη γεύση της χωρίς ψάρι», εξήγησε στους κριτές.