• Latest
Συνταγή για νόστιμα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια

Συνταγή για νόστιμα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια

April 15, 2025
Βρετανία: Το συγκρότημα Kneecap αρνείται ότι στηρίζει τη Χεζμπολάχ – «Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

Βρετανία: Το συγκρότημα Kneecap αρνείται ότι στηρίζει τη Χεζμπολάχ – «Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

May 23, 2025
Τον υποστράτηγο Νταβίντ Ζίνι διορίζει νέο επικεφαλής της Σιν Μπετ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Τον υποστράτηγο Νταβίντ Ζίνι διορίζει νέο επικεφαλής της Σιν Μπετ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

May 23, 2025
Γιώργος Παπαδάκης: Μου είχαν προτείνει να βάλω μαλλιά

Γιώργος Παπαδάκης: Μου είχαν προτείνει να βάλω μαλλιά

May 23, 2025
«Το ευρώ θα μπορούσε να καταστεί το αντίπαλο δέος του δολαρίου»

«Το ευρώ θα μπορούσε να καταστεί το αντίπαλο δέος του δολαρίου»

May 23, 2025
Νέο ίδρυμα θα αναλάβει τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας

May 23, 2025
Νεκροί ύστερα από συντριβή αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή του Σαν Ντιέγκο

Νεκροί ύστερα από συντριβή αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή του Σαν Ντιέγκο

May 22, 2025
Συνελήφθη άνδρας με πιστόλι και φυσίγγια μέσα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

Επίθεση από ρασοφόρο δέχθηκε δόκιμος μοναχός στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

May 22, 2025
MasterChef 2025: Αυτός είναι ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση

MasterChef 2025: Αυτός είναι ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση

May 22, 2025
Γιώργος Παπαδάκης: Η σύζυγός του μιλά για πρώτη φορά

Γιώργος Παπαδάκης: Η σύζυγός του μιλά για πρώτη φορά

May 22, 2025
Μια γυναίκα, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, συνελήφθη έξω από τα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϊ

Μια γυναίκα, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, συνελήφθη έξω από τα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϊ

May 22, 2025
Μετ’ εμποδίων οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Μόσχα λόγω ουκρανικών drones

Μετ’ εμποδίων οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Μόσχα λόγω ουκρανικών drones

May 22, 2025
Γιώργος Παπαδάκης: Το είχα καταλάβει ότι «καβαλούσα» τους άλλους στην εκπομπή

Γιώργος Παπαδάκης: Το είχα καταλάβει ότι «καβαλούσα» τους άλλους στην εκπομπή

May 22, 2025
NeaGreece
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
NeaGreece
No Result
View All Result
Home timeout

Συνταγή για νόστιμα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια

info@neagreece.gr by [email protected]
April 15, 2025
in timeout, ΠΑΣΧΑ
0
Συνταγή για νόστιμα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό γλυκό που ετοιμάζεται και απολαμβάνεται κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα στην Ελλάδα. Αυτά τα νόστιμα λιχουδιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι των πασχαλινών εθίμων. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για αφράτα και αρωματικά πασχαλινά κουλουράκια με τραγανή υφή.

Υλικά (για περίπου 30-35 κουλουράκια)

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 125 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά (1 για τη ζύμη, 1 για το άλειμμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία (προαιρετικά, για αφράτη υφή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • Λίγο αλάτι
  • Σουσάμι ή χοντροκομμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ένα σύρμα το 1 αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
  2. Προσθέστε το ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) και το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας καλά.
  3. Ενσωματώστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια (ή βανιλίνη) και ανακατέψτε ξανά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αν χρησιμοποιείτε σόδα, διαλύστε τη σε 1 κουταλιά της σούπας χλιαρού γάλατος και προσθέστε τη στο μείγμα των υγρών. Εάν χρησιμοποιείτε αμμωνία, διαλύστε τη σε 1 κουταλιά της σούπας χλιαρού γάλατος (θα έχει έντονη μυρωδιά, αλλά μην ανησυχείτε, θα φύγει κατά το ψήσιμο) και προσθέστε την επίσης.
  5. Σταδιακά ρίξτε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών, αρχικά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Ζυμώστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει. Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσέχοντας να μην γίνει σφιχτή.
  6. Πλάστε μικρές ποσότητες ζύμης σε διάφορα σχήματα (πλεξούδες, κοτσίδες, στριφτάρια, σαλιγκαράκια κ.λπ.).
  7. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα κουλουράκια αφού αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ τους.
  8. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό ή γάλα. Αλείψτε απαλά την επιφάνεια των κουλουριών με αυτό το μείγμα.
  9. Αν θέλετε, πασπαλίστε τα κουλουράκια με σουσάμι ή χοντροκομμένα αμύγδαλα.
  10. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C (με αέρα) ή στους 180°C (με αντιστάσεις). Ψήστε τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
  11. Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά πάνω σε μια σχάρα προτού τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Tags: αφράταγιακαικουλουράκιαΝόστιμαΠασχαλινάσυνταγή
Previous Post

Ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες σκελετοί κάτω από πανεπιστημιούπολη

Next Post

Κέιτ Μπλάνσετ: Σκέφτεται να αφήσει το Χόλιγουντ έπειτα από 30 χρόνια καριέρας

info@neagreece.gr

[email protected]

Next Post
Κέιτ Μπλάνσετ: Σκέφτεται να αφήσει το Χόλιγουντ έπειτα από 30 χρόνια καριέρας

Κέιτ Μπλάνσετ: Σκέφτεται να αφήσει το Χόλιγουντ έπειτα από 30 χρόνια καριέρας

NeaGreece.gr

© 2025 NeaGreece.gr.

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

No Result
View All Result

© 2025 NeaGreece.gr.