Οι ψητές πατάτες είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές συνοδευτικό, αλλά η επίτευξη της ιδανικής τραγανής υφής μπορεί να γίνει πρόκληση. Ο σεφ Martin Senders αποκαλύπτει τη μοναδική συνταγή του για να ετοιμάσετε νόστιμες και τραγανές ψητές πατάτες στο air fryer, εξασφαλίζοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα κάθε φορά, σε μόλις 45 λεπτά.
Πολλές συνταγές για ψητές πατάτες στο φούρνο χρειάζονται αρκετό χρόνο, αλλά το air fryer προσφέρει μια γρήγορη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση με ακαταμάχητη γεύση. Ο Martin Senders μοιράζεται τα μυστικά του για τις πιο λαχταριστές και τραγανές ψητές πατάτες.
Συστατικά
Για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες, θα χρειαστείτε λίγα και προσαρμόσιμα υλικά:
- 1.4 κιλά αμυλούχες πατάτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 100 γρ. λίπος από βοδινό ή πάπια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο δεντρολίβανο (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες
- Πρώτα, ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε τέταρτα.
- Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς εξωτερικά. Σημαντικό: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και αλάτι στο νερό. Αυτό το βήμα είναι καίριο για την τραγανότητά τους.
- Κατά τη διάρκεια που βράζουν οι πατάτες, σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέστε το λίπος της επιλογής σας (βοδινό ή πάπια), τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι οι σκόνες να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Μόλις οι πατάτες βράσουν, στραγγίξτε τις πολύ καλά χωρίς να τις ξεπλύνετε. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για δύο λεπτά, καθώς το ξέπλυμα τις μαλακώνει.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε τις με το αρωματισμένο λίπος και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ψήσιμο στο Air Fryer (Φάση 1): Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του air fryer και ψήστε στους 180°C (350°F) για 16 λεπτά, ανακινώντας το καλάθι μία φορά κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
- Ψήσιμο στο Air Fryer (Φάση 2): Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 190°C (375°F) και ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσή και τραγανή εμφάνιση.
- Αφού οι πατάτες είναι έτοιμες, απλώστε τες σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και αφήστε τις να καθίσουν για ένα λεπτό.
- Πασπαλίστε με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρετε!