Ψάχνετε ένα γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο γεύμα; Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ψητές ντομάτες, κολοκυθάκια και βαλσάμικο είναι η τέλεια επιλογή. Χρειάζεστε λίγα υλικά, συνδυάζοντας απλότητα και πλούσια γεύση, προσφέροντας ένα χορταστικό και ισορροπημένο πιάτο.
Το βαλσάμικο προσφέρει μια μοναδική υπόξινη γεύση που ενισχύει τη γλυκύτητα των roasted λαχανικών. Αν έχετε χρόνο, μαρινάρετε το κοτόπουλο λίγο παραπάνω για εντονότερη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
- ¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλάκι αλάτι, χωρισμένο
- ¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνιτούρα
- 4 φιλέτα κοτόπουλου (120 γραμμάρια το καθένα)
- 3 φλιτζάνια κομμένα στη μέση ντοματίνια
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες πάχους 2,5 εκ.
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Καλύψτε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό σπρέι.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το ξύδι βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήστε το κοτόπουλο να μαρινάρεται σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνοντάς το με το μισό της μαρινάδας και ανακατεύοντας καλά. Σκεπάστε και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά (ή μέχρι μία ώρα στο ψυγείο). Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα στην άκρη.
- Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί και ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω του.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια με την υπόλοιπη μαρινάδα. Απλώστε τα λαχανικά στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο αλάτι.
- Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει τους 74°C εσωτερική θερμοκρασία στην πιο παχιά του πλευρά (χρησιμοποιώντας θερμόμετρο κρέατος) και τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά.
- Γαρνίρετε με επιπλέον πιπέρι, αν επιθυμείτε.