Ψάχνετε για ένα υγιεινό και νόστιμο δείπνο που δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο στην κουζίνα; Τα traybakes είναι η τέλεια επιλογή για τις πολυάσχολες μέρες της εβδομάδας. Αφήστε πίσω σας το άγχος του μαγειρέματος μετά τη δουλειά και ανακαλύψτε πώς να ετοιμάσετε ένα απολαυστικό ογκρατέν ψαριού με πέστο, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά.
Ο όρος “ογκρατέν” μπορεί να φαίνεται σύνθετος, αλλά αναφέρεται απλά στην προσθήκη τριμμένου τυριού (ή φρυγανιάς) στην κορυφή του φαγητού, δημιουργώντας μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα κατά το ψήσιμο.
Η Manon Lagrève, πρώην διαγωνιζόμενη στο Great British Bake Off, μοιράζεται μια πανεύκολη και γευστική συνταγή για ογκρατέν ψαριού. Το πέστο προσφέρει έντονες γεύσεις, κάνοντάς την ιδανική ακόμα και για τα παιδιά που έχουν επιλεκτικές προτιμήσεις. Επιπλέον, το λευκό ψάρι αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
Συνταγή για ογκρατέν ψαριού με πέστο
Υλικά
- 2 φιλέτα λευκού ψαριού
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 12 ντοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί (π.χ., παρμεζάνα, γκούντα)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Κριθάρι ολικής άλεσης ή άλλο δημητριακό της επιλογής σας για συνοδευτικό
Οδηγίες
- Ετοιμάστε το συνοδευτικό. Αν χρησιμοποιείτε κριθάρι, βράστε το για 6 λεπτά και αφήστε το να μουλιάσει.
- Λαδώστε ένα ταψί με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για να αποφύγετε το κόλλημα του ψαριού.
- Κόψτε το ψάρι σε ομοιόμορφα κομμάτια και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Ψιλοκόψτε το μπρόκολο και προσθέστε το σταδιακά, μαζί με τα ντοματίνια.
- Ρίξτε το πέστο και την κρέμα γάλακτος από πάνω.
- Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί για να δημιουργηθεί η τραγανή κρούστα του γκρατέν.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ροδίσει το τυρί.
- Σερβίρετε με το ψημένο κριθάρι ή το δημητριακό της επιλογής σας και τοποθετήστε το ψάρι γκρατέν από πάνω.
- Απολαύστε ένα γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο γεύμα.