Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, ανακοίνωσε τη διαδικασία δημιουργίας νέων συσκευών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Άλτμαν ανέφερε πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της OpenAI. Αυτό συνέπεσε με την ανακοίνωση της εξαγοράς της startup io του πρώην σχεδιαστή της Apple, Τζον Ιβ, η οποία θα του δώσει ένα διευρυμένο ρόλο στον τομέα της δημιουργίας και του σχεδιασμού. Ο Άλτμαν προσδιόρισε ότι η εξαγορά αυτή, αξίας 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενδέχεται να προσθέσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στην αξία της OpenAI, όπως αναφέρει η WSJ.
«Η συσκευή θα είναι πλήρως ενημερωμένη σχετικά με τη ζωή του χρήστη»
Το νέο προϊόν θα έχει πλήρη συναίσθηση του περιβάλλοντός του και της καθημερινής ζωής του χρήστη, θα είναι διακριτικό και θα μπορεί να τοποθετείται εύκολα σε τσέπες ή γραφεία, προοριζόμενο να γίνει η τρίτη πιο σημαντική συσκευή, μετά το MacBook Pro και το iPhone.
Σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά της εφημερίδας, η νέα συσκευή δεν θα είναι τηλέφωνο και οι προθέσεις των Ιβ και Άλτμαν είναι να βοηθήσουν τους χρήστες να απεξαρτηθούν από τις οθόνες.
Ο Άλτμαν τόνισε πως η συσκευή δεν θα είναι γυαλιά, προσθέτοντας ότι ο Ιβ είχε επιφυλάξεις για την κατασκευή ενός φορητού αντικειμένου.
Ένα νέο «κίνημα σχεδιασμού»
Ο Ιβ μίλησε επίσης για «ένα νέο κίνημα σχεδιασμού». Ο Άλτμαν επεσήμανε ότι το προϊόν θα αποτελεί μια «οικογένεια συσκευών» και η μυστικότητα θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία του, ώστε να αποτραπεί η αντιγραφή του από ανταγωνιστές πριν την κυκλοφορία του.
«Δεν θα στείλουμε 100 εκατομμύρια συσκευές την πρώτη μέρα», δήλωσε ο Άλτμαν, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να παραδώσουν τελικά υψηλής ποιότητας συσκευές «γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στο παρελθόν». Παράλληλα, ο στόχος είναι να λανσαριστεί μια συσκευή μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Η κυκλοφορία νέων συσκευών που θα ανταγωνίζονται κολοσσούς όπως η Apple και η Google συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της τεχνολογικής βιομηχανίας.