• ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά

Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά

May 19, 2025
Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι προκάλεσε την πολύωρη διακοπή των δρομολογίων

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι προκάλεσε την πολύωρη διακοπή των δρομολογίων

June 25, 2025
Ο «έμπορος χαλιών» που βάζει ξανά το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

Ο «έμπορος χαλιών» που βάζει ξανά το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

June 25, 2025
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις «υπέστησαν σοβαρές ζημιές» από τις αμερικανικές επιδρομές

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις «υπέστησαν σοβαρές ζημιές» από τις αμερικανικές επιδρομές

June 25, 2025
Από αύριο επεκτείνεται πιλοτικά σε 3 κλάδους

Από αύριο επεκτείνεται πιλοτικά σε 3 κλάδους

June 25, 2025
Χάγη: Ο Ρούτε αποκάλεσε τον Τραμπ «μπαμπά» σε συνέντευξη Τύπου

Χάγη: Ο Ρούτε αποκάλεσε τον Τραμπ «μπαμπά» σε συνέντευξη Τύπου

June 25, 2025
500.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό των κτηρίων του ΟΠΑ

500.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό των κτηρίων του ΟΠΑ

June 25, 2025
Προσκάλεσε για δεύτερη φορά τον Τραμπ στο Μπάκιγχαμ

Προσκάλεσε για δεύτερη φορά τον Τραμπ στο Μπάκιγχαμ

June 25, 2025
57χρονη πέθανε την ώρα που έτρωγε με την κόρη της

66χρονος εντοπίστηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι

June 25, 2025
Αναλαμβάνω τα καθήκοντα του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής με αίσθημα ευθύνης για την αναζήτηση της αλήθειας και με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

Αναλαμβάνω τα καθήκοντα του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής με αίσθημα ευθύνης για την αναζήτηση της αλήθειας και με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

June 25, 2025
Κεραυνός σκότωσε τον γαμπρό σε παραλία

Κεραυνός σκότωσε τον γαμπρό σε παραλία

June 25, 2025
Μετά τις ύβρεις Τραμπ, η χυδαία χειρονομία του Τζέι ντι Βανς σε ομιλία στο Οχάιο (βίντεο)

Μετά τις ύβρεις Τραμπ, η χυδαία χειρονομία του Τζέι ντι Βανς σε ομιλία στο Οχάιο (βίντεο)

June 25, 2025
Επτά Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί στη Γάζα

Επτά Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί στη Γάζα

June 25, 2025
NeaGreece
Διαφημιστειτε
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτικήσ
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτικήσ
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
NeaGreece
No Result
View All Result
Αρχική ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά

May 19, 2025
in ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Τεχνολογία & Επιστήμη
Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά
Share on FacebookShare on Twitter

Ανεξαρτήτως της αντοχής μας στα καυτερά, όλοι έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις ενός φαγητού που είναι υπερβολικά πικάντικο. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν τρόπο να απολαμβάνουμε το τσίλι χωρίς να προκαλούμε… φωτιά στο στόμα, τον λαιμό ή το στομάχι μας.

Μια ερευνητική ομάδα, με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry», έχει εντοπίσει τρεις ενώσεις που μειώνουν την καυστικότητα της πιπεριάς τσίλι και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός οικιακού συστατικού «αντι-μπαχαρικών».

«Η ανακάλυψη φυσικών ενώσεων που μειώνουν την πικάντικη γεύση ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες για τη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων», δηλώνει ο Ντέβιν Πίτερσον από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, επικεφαλής της μελέτης.

Ορισμένες πιπεριές τσίλι δεν είναι τόσο πικάντικες όσο θα υπαγόρευε η βαθμολογία τους στη κλίμακα καυστικότητας Scoville, υποδεικνύοντας ότι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την αίσθηση του καυτού. Οι ερευνητές ανάλυσαν δείγματα δέκα τύπων πιπεριών τσίλι σε μορφή σκόνης και τις πρόσθεσαν σε ντοματοχυμό, ο οποίος στη συνέχεια δοκιμάστηκε από γευσιγνώστες.

Ακόμη και με την ίδια ποσότητα καψαϊκίνης (ουσία που προσδίδει την καυτερή γεύση) σε κάθε δείγμα, οι αντιληπτές εντάσεις της καυτερότητας ποίκιλλαν σημαντικά. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη χημική σύσταση των πιπεριών και ανακάλυψαν πέντε ενώσεις που φαίνεται να επηρεάζουν την πικάντικη γεύση. Από αυτές, τρεις ενώσεις απέδειξαν ότι μειώνουν την ένταση της καυστικότητας, υποδεικνύοντας τη δυνατότητα δημιουργίας ενός «αντι-μπαχαρικού» συστατικού.

«Αυτές οι εξελίξεις μπορεί να μας επιτρέψουν να προσαρμόσουμε τα επιθυμητά γευστικά προφίλ ή να δημιουργήσουμε ένα οικιακό συστατικό σχεδιασμένο να μειώνει την υπερβολική καυτερότητα στα φαγητά. Επιπλέον, έχουν μεγάλες ιατρικές προοπτικές στην ανάπτυξη μη οπιοειδών αναλγητικών για τη διαχείριση του πόνου», προσθέτει ο Πίτερσον.

Naftemporiki.gr

Tags: Ανακαλύφθηκανάφοβαεπιτρέψουνθακαυτεράμαςναοιουσίεςπουτρώμεφαγητάφυσικές
Προηγούμενο Άρθρο

The viral video of a man as he exposes his wife at his own birthday party for cheating – “I know everything, don’t play dumb”

Επόμενο Άρθρο

«Είτε θα είμαστε ασφαλείς όλοι μαζί είτε κανείς»

Επόμενο Άρθρο
«Είτε θα είμαστε ασφαλείς όλοι μαζί είτε κανείς»

«Είτε θα είμαστε ασφαλείς όλοι μαζί είτε κανείς»

NeaGreece.gr

© 2025 NeaGreece.gr.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε Μας

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE

© 2025 NeaGreece.gr.