Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνει ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει αξία μόνον αν «η βελτίωση των εισοδημάτων φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας», κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για το κυβερνητικό έργο.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο, Φρίντριχ Μέρτς, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι «έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο από το 2019 και ακόμα μεγαλύτερη από το 2015. Ωστόσο, ξέρω ότι αυτή η πρόοδος δεν έχει ακόμη γίνει αισθητή παντού. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά ώστε η βελτίωση των εισοδημάτων να αγγίξει κάθε γωνιά της χώρας. Μόνον έτσι η ανάπτυξη αποκτά νόημα».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο νέο ψηφιακό σύστημα ιχνηλάτησης των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι «ο στόχος είναι να μειωθεί ο μέσος χρόνος αναμονής στις εφημερίες. Αυτό είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Υπάρχουν ακόμα πολλά να βελτιωθούν. Ωστόσο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας μεταμορφώνεται καθημερινά, με σχέδιο και συνέπεια. Με αύξηση της χρηματοδότησης κατά 74% από το 2019 και 120% ειδικά στα νοσοκομεία, καθώς και με σύγχρονες υποδομές και νέες προσλήψεις προσωπικού, ψηφιακές υπηρεσίες, διαφάνεια και απογευματινά χειρουργεία — έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 5.000.»
Αναφερόμενος στη χθεσινή συμμετοχή της Κλαυδίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η Κλαυδία απέδειξε ότι η καλή μουσική και η ελληνική παράδοση μπορούν να ενώνουν τους λαούς χωρίς εκπτώσεις και κλισέ. Με σεβασμό και δύναμη, μίλησε για τον ξεριζωμό. Σήμερα, παραμονή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η ερμηνεία της αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.»
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις συμφωνίες με την ιταλική κυβέρνηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συνεχάρη τον πρύτανη του ΕΚΠΑ για την ταχεία αντίδρασή του στα πρόσφατα περιστατικά στην αυτοδιαχειριζόμενη «κυλικείο» και τις επιθέσεις στη Νομική Σχολή.
«Θα ήθελα να συγχαρώ την ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών της επίθεσης στη Νομική, καθώς και για την αποκατάσταση του κυλικείου που είχε καταληφθεί. Η άμεση ανταπόκριση του πρύτανη αξίζει συγχαρητήρια. Λίγες μόνο μέρες μετά, η εικόνα της Σχολής δεν θυμίζει καθόλου την περίοδο της κατάληψης. Η μάχη κατά της ανομίας στα πανεπιστήμια είναι συνεχής και χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη. Το παράδειγμα της Νομικής δείχνει ότι με βούληση και συνεργασία μεταξύ πρυτανικών αρχών και πολιτείας μπορούμε να κάνουμε αλλαγές. Έχουμε κατανοήσει ότι η βαριά εγκληματικότητα απαιτεί αυστηρότερα μέτρα, τα οποία θα λάβουμε μέσω συνεργασίας με τις πρυτανικές αρχές. Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και καθηγητές και όχι σε μειοψηφίες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους πράξεις.»