Ψάχνετε για ένα γρήγορο, θρεπτικό και ικανό να σας χορτάσει γεύμα για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό; Αυτή η υγιεινή ομελέτα είναι η τέλεια επιλογή. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη από τα αυγά, τα οποία σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα, ενώ τα λαχανικά την κάνουν ακόμα υγιεινότερη. Απολαύστε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο γεμάτο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- ¼ κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 αυγά
- Φρέσκος ή αποξηραμένος μαϊντανός (μια πρέζα)
- 4 ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλη χούφτα σπανάκι, χοντροκομμένο
- Φρέσκα σχοινόπρασα, χοντροκομμένα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Αλείψτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και προσθέστε την πιπεριά, μαγειρεύοντας για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε αρκετό πιπέρι και μαϊντανό.
- Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι, προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει, αλλά να είναι ακόμα μαλακό στην επιφάνεια.
- Προσθέστε το σπανάκι και τα σχοινόπρασα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να ξεκολλήσετε τις άκρες από το τηγάνι, στη συνέχεια διπλώστε την ομελέτα στη μέση και μαγειρέψτε για 1–2 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
- Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.