Τα επαγγελματικά γεύματα είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για δικτύωση και για ενίσχυση των σχέσεων με τους συναδέλφους. Ωστόσο, η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του γεύματος μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα εργασιακής εθιμοτυπίας, Mariah Grumet Humbert, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό είναι να αποφεύγετε όταν παρευρίσκεστε σε δείπνα με το αφεντικό και τους συναδέλφους σας.
Τι να προσέξετε;
Ακριβά πιάτα
Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού δείπνου, είναι προτιμότερο να μην παραγγείλετε το πιο ακριβό πιάτο του μενού. Αυτό περιλαμβάνει εποχιακά προϊόντα ή ακριβά πιάτα όπως μπριζόλες ή αστακό.
Πάρα πολλά πιάτα
Η Grumet Humbert τονίζει ότι είναι καλύτερο να μην παραγγέλνετε πολλές επιλογές, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον λογαριασμό. Προτείνει να ακολουθήσετε το παράδειγμα του διοργανωτή του δείπνου και να προσαρμοστείτε ανάλογα.
Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να είναι περιορισμένη σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Είτε αποφασίσετε να πιείτε είτε όχι, είναι σημαντικό να διατηρείτε την επαγγελματική σας εικόνα ως προτεραιότητα.
Πιάτα που είναι δύσκολα στην κατανάλωση
Είναι σημαντικό να επιλέξετε πιάτα που θα σας επιτρέπουν να συζητάτε άνετα χωρίς να σας δυσκολεύουν. Αποφύγετε επιλογές που απαιτούν πολύ κόπο ή είναι πολύ περίπλοκες στην κατανάλωση.
Αντ’ αυτού, επιλέξτε κάτι που γνωρίζετε ότι θα σας αρέσει και είναι σχετικά εύκολο να το φάτε. Έτσι, θα διατηρείτε το επίκεντρο της συνομιλίας.
Πηγές: Business Insider