Μειώστε την σπατάλη τροφίμων με μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο αποθήκευσης ψωμιού. Ένα συγκεκριμένο λαχανικό μπορεί να είναι το «κλειδί» για να διατηρήσετε το ψωμί σας φρέσκο και χωρίς μούχλα για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Αποθηκεύστε το ψωμί σωστά με τη βοήθεια ενός λαχανικού, σύμφωνα με ειδικούς
Το ψωμί συχνά καταλήγει στα σκουπίδια, αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του και να αποτρέψετε την μούχλα.
Οι ειδικοί από την Wheeldon Brothers επισημαίνουν ότι μια απλή αλλαγή στην αποθήκευση του ψωμιού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. «Με μερικές βασικές ρυθμίσεις στις συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ψωμιού και να μειώσετε την ποσότητα που καταλήγει στα σκουπίδια», εξήγησαν.
Μια απλή λύση για να διατηρήσετε το ψωμί σας φρέσκο για περισσότερες ημέρες είναι να προσθέσετε ένα κομμάτι σέλερι στη σακούλα αποθήκευσης.
Άλλες χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση του ψωμιού
- Κάντε μικρές τρύπες στη σακούλα του ψωμιού: Επιτρέποντας στην υγρασία να διαφύγει, μειώνετε τις πιθανότητες να αναπτυχθεί μούχλα. Προσοχή, όμως, να μην το παρακάνετε, έτσι ώστε το ψωμί να μην στεγνώσει.
- Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο: Αυτό δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον αποθήκευσης για το ψωμί σας.
- Καταψύξτε το ψωμί: Η κατάψυξη είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να διατηρήσετε το ψωμί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να καταψύξετε ολόκληρο το καρβέλι ή φέτες και να τις τοποθετήσετε κατευθείαν στην τοστ. Το κατεψυγμένο ψωμί μπορεί να παραμείνει φρέσκο και χωρίς μούχλα για έως και τρεις εβδομάδες.
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές αποθήκευσης, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την σπατάλη ψωμιού.