Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, εστιατόρια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στην Κρήτη άρχισαν να ετοιμάζουν τις σούβλες τους στο κρηπίδωμα, ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία της ημέρας.
Οι μυρωδιές από το ψήσιμο του κρέατος, τα κάρβουνα και τη χαρακτηριστική τσίκνα γέμισαν τον αέρα του λιμανιού, το οποίο συνήθως κυριαρχείται από τη θαλασσινή οσμή. Σήμερα, όμως, η ατμόσφαιρα θύμιζε έντονα την παράδοση του Πάσχα στο χωριό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kriti360.gr.
Οι σούβλες περιστρέφονταν, ενώ γύρω τους υπήρχαν αρκετοί επισκέπτες, κυρίως τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους απαθανάτιζαν τη στιγμή, άλλοι παρακολουθούσαν και αρκετοί αναρωτιόνταν τι να παραγγείλουν.
Εντυπωσιακή ήταν μια φορητή εγκατάσταση για το παραδοσιακό κρητικό αντικριστό, που υψωνόταν σαν πύργος και είχε σύστημα εξαερισμού.
Ο καιρός είναι ιδανικός και το ψήσιμο των κρεάτων υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική γευστική εμπειρία, συνδυάζοντας το Πάσχα με τη θάλασσα.