Ένα κοινό λάθος στην αποθήκευση φρούτων μπορεί να επηρεάσει την ωρίμανση και τη φρεσκάτη τους, οδηγώντας σε ταχεία αλλοίωση. Δείτε πώς μπορείτε να τα αποθηκεύετε σωστά για μεγαλύτερη διάρκεια και γεύση.
Το πιο συνηθισμένο λάθος στην αποθήκευση φρούτων
Η φρουτιέρα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα στις κουζίνες, μαζί με τη τοστιέρα και τη μηχανή καφέ. Η συνήθεια αποθήκευσης όλων των φρούτων μαζί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φρεσκάτη τους, ιδιαίτερα για μήλα και μπανάνες.
Αν τα μήλα αποθηκευτούν με μπανάνες, η ωρίμανση τους επιταχύνεται, με αποτέλεσμα να σαπίζουν γρήγορα. Αυτό συμβαίνει λόγω της παραγωγής αιθυλενίου από τα φρούτα, το οποίο μειώνει τη διάρκεια ζωής τους.
Επιπλέον, πολλά φρούτα, όπως τα ακτινίδια, και λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια και τα φυλλώδη λαχανικά, είναι ευαίσθητα στο αιθύλιο. Ένα γεμάτο φρουτιέρα δημιουργεί υψηλή συγκέντρωση αυτού του αερίου, που δεν ευνοεί τη συντήρηση της φρεσκάτης.
Οδηγίες αποθήκευσης για μήλα
- Αποθηκεύστε τα μήλα μόνα τους σε έναν πάγκο, μακριά από φρούτα και λαχανικά που παράγουν αιθυλένιο.
- Η καλύτερη θέση για τα μήλα είναι το ψυγείο, καθώς προτιμούν κρύους χώρους για να παραμείνουν τραγανά.
- Εφαρμόστε τον ίδιο κανόνα διαχωρισμού και στο ψυγείο για προϊόντα που εκπέμπουν αιθυλένιο.
Οδηγίες αποθήκευσης για μπανάνες
- Για να επιταχύνετε την ωρίμανση μιας μπανάνας, τοποθετήστε την σε ένα μπολ με άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο.
- Για να καθυστερήσετε την ωρίμανση, κρατήστε τις μπανάνες μακριά από μήλα, πατάτες και ντομάτες.
- Οι μπανάνες μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο της κουζίνας, αλλά αν ωριμάσουν γρήγορα, μεταφέρετέ τις στο ψυγείο.
- Η σύνδεση των κοτσανιών μπορεί επίσης να συμβάλει στην επιβράδυνση της ωρίμανσης.
- Οι ώριμες μπανάνες διαρκούν περίπου 2-3 ημέρες στον πάγκο και έως 7 ημέρες στο ψυγείο.