Η λαχανό-φετού ομελέτα είναι ένα απλό και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για πρωινό, brunch ή ως ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα που θα σας κρατήσει ικανοποιημένους για αρκετές ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια λαχανικά υπάρχουν στο ψυγείο σας, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά κατά τη διάρκεια της παρασκευής, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά για τη συνταγή
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά:
- Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Σπανάκι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά
- Μπαχαρικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή πάπρικα
Οδηγίες
Προετοιμασία λαχανικών
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αν χρησιμοποιείτε μανιτάρια ή άλλα λαχανικά, προσθέστε τα στο τηγάνι και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
Προετοιμασία μείγματος αυγών
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη φέτα και τον μαϊντανό.
- Ανακατέψτε καλά.
Ψήσιμο και σερβίρισμα
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι η ομελέτα να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει μια ελαφριά ροδοκόκκινη κρούστα.
- Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.