Αυτή είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια με λεμόνι και ρίγανη, ψημένα στην τέλεια υφή και σερβιρισμένα με θρυμματισμένη φέτα. Είναι ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα με μοναδική γεύση και άρωμα. Η φέτα προσφέρει μια υπέροχη αλμυρή γεύση, που αντισταθμίζει τη γεύση του αρνιού και την οξύτητα του λεμονιού.
Υλικά
- 1 μικρή χούφτα φρέσκα κλωνάρια ρίγανης
- 1 μικρή χούφτα φρέσκα κλωνάρια θυμαριού
- Ελαιόλαδο για ράντισμα και μαγείρεμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 καλής ποιότητας κομμάτι φέτας
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 6-8 αρνίσια παϊδάκια
Οδηγίες
- Αφαιρέστε τα φύλλα από τα κλωνάρια ρίγανης και θυμαριού, βάλτε τα σε ένα μπολ και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
- Θρυμματίστε τη φέτα, προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού, και ανακατέψτε απαλά.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο πριν τα τοποθετήσετε στη ζεστή σχάρα.
- Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.
- Καθώς ψήνονται τα παϊδάκια, ρίξτε το μείγμα φέτας και μυρωδικών από πάνω.
- Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά.