Αφήστε πίσω σας τις σκληρές βούρτσες και τα χημικά καθαριστικά! Ένας ειδικός αποκαλύπτει ένα απροσδόκητο αλλά αποτελεσματικό μυστικό για τον καθαρισμό της ψησταριάς σας, χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο που πιθανόν έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας διευκολύνει στην αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφίμων από τη σχάρα, χωρίς περιττό τρίψιμο.
Ο απλός τρόπος για μια καθαρή ψησταριά με 1 υλικό από την κουζίνα σας
Με το Πάσχα να πλησιάζει, πολλοί εραστές του ψησίματος προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τις ψησταριές τους ξανά. Για να απολαύσετε τις ψητές λιχουδιές χωρίς κόπο, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείτε την ψησταριά σας καθαρή και χωρίς σκουριά. Ένα απλό οικιακό αντικείμενο μπορεί να κάνει θαύματα.
Η πρώτη ψησίματος της σεζόν απαιτεί συχνά μία προσεκτική καθαριότητα. Εκτός από την κλασική μέθοδο που περιλαμβάνει τρίψιμο με μια σκληρή βούρτσα και μαγειρική σόδα, μια ειδικός αποκάλυψε ότι λίγος καφές μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός για τον καθαρισμό της ψησταριάς σας.
Η Rebecca Smith, ειδικός σε έπιπλα σπιτιού και κήπου της VonHaus, προτείνει να μουλιάσετε τις σχάρες σε ένα φλιτζάνι βρασμένο καφέ. Η οξύτητα του καφέ διασπά αποτελεσματικά τα καμένα λίπη και τα υπολείμματα τροφίμων, καθιστώντας τον καθαρισμό της ψησταριάς απλή υπόθεση.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια πάστα από κατακάθι καφέ και νερό και να την τρίψετε απευθείας στις σχάρες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να συνδυάσετε το κατακάθι καφέ με μαγειρική σόδα.
Συμβουλές για τη σωστή συντήρηση
Πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο, είναι σημαντικό να ελέγξετε την ψησταριά σας για χαλαρά ή κατεστραμμένα μέρη. Επιθεωρήστε τους καυστήρες, τις γραμμές αερίου (αν έχετε ψησταριά αερίου) και το σώμα της ψησταριάς.
Ακόμη και μια μικρή ανωμαλία μπορεί να είναι επικίνδυνη. Σφίξτε τις βίδες, αντικαταστήστε τυχόν φθαρμένα μέρη και δοκιμάστε τη σχάρα σε ασφαλές περιβάλλον.
«Αφού έχετε καθαρίσει και προστατεύσει την ψησταριά σας από τη σκουριά, φροντίστε να τη συντηρείτε! Μετά από κάθε χρήση, αφιερώστε μερικά λεπτά για να καθαρίσετε τις σχάρες. Και μην ξεχνάτε να καλύπτετε την ψησταριά με ένα αδιάβροχο κάλυμμα για να την προστατεύσετε από τη σκόνη και την υγρασία», υπογραμμίζει η Rebecca.