Ανακαλύψτε τη γρήγορη και απλή συνταγή για ψητό σολομό από τη διάσημη Αγγλίδα σεφ, Mary Berry. Με μια υπέροχη και τραγανή κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό, αυτό το πιάτο θα γίνει το αγαπημένο σας υγιεινό γεύμα και είναι ιδανικό για ένα νόστιμο δείπνο.
Υλικά για 6 μερίδες
- 6 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γρ. το καθένα), χωρίς πέτσα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 25 γρ. φρέσκια ψίχα ψωμιού
- 25 γρ. χονδροτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- Πάπρικα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Σε μπολ, αναμείξτε το τυρί κρέμα με το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Μοιράστε το μείγμα σε έξι ίσα μέρη και απλώστε το πάνω σε κάθε φιλέτο σολομού.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε.
- Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το τυρί κρέμα σε κάθε φιλέτο και προσθέστε μια δόση πάπρικα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι ο σολομός να αλλάξει χρώμα από διαφανές σε αδιαφανές ροζ.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.