Το μυστικό για να φτιάχνετε πάντα νόστιμες και τραγανές φτερούγες κοτόπουλου στην φριτέζα αέρος είναι να τις τηγανίζετε με ένα μείγμα ελαιόλαδου, κορν φλάουρ και μπαχαρικών, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή εξωτερική επιφάνεια. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια είτε ως ορεκτικό είτε ως ελαφρύ γεύμα. Για περισσότερο πικάντικο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη κόκκινη πιπεριά στη σάλτσα.
Υλικά
- 450–500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ρυζιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα οι φτερούγες.
- Τηγανίστε τις φτερούγες στην φριτέζα αέρος σε μονή στρώση για 25 λεπτά στους 180°C, γυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας καλά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι ρυζιού και το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε τις μαγειρεμένες φτερούγες στο γλάσο, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά. Επιστρέψτε τις στην φριτέζα αέρος σε μονή στρώση για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ξανά τις φτερούγες με το υπόλοιπο γλάσο. Πασπαλίστε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.