Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay μας αποκαλύπτει μια απλή και υγιεινή συνταγή για μια απολαυστική μους σοκολάτας. Η προσθήκη ενός απροσδόκητου συστατικού χαρίζει μια μοναδική γεύση και κρεμώδη υφή στο αγαπημένο γλυκό.
Το μυστικό συστατικό για μια ελαφριά και υγιεινή μους σοκολάτας
Στο βιβλίο του “Gordon Ramsay’s Ultimate Fit Food”, ο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ ανατρέπει τις κλασικές αντιλήψεις και παρουσιάζει πώς το αβοκάντο μπορεί να μεταμορφώσει τη μους σοκολάτας σε μια λαχταριστή και ελαφριά απόλαυση.
Ο συνδυασμός σοκολάτας και αβοκάντο μπορεί να φαντάζει τολμηρός, αλλά η μαεστρία του Gordon Ramsay διασφαλίζει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Με την ανάμειξη κακάου σε σκόνη, αβοκάντο και φυσικού γλυκαντικού όπως μέλι, με μια πινελιά αρωματικής βανίλιας, δημιουργείτε ένα επιδόρπιο πλούσιο σε γεύση που δεν στερείται θρεπτικών συστατικών.
Συνταγή για μους σοκολάτας με αβοκάντο από τον Gordon Ramsay
Υλικά
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσι
- 4 κουταλιές της σούπας ρευστό μέλι (ή κατά γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
Οδηγίες
- Πολτοποιήστε τα αβοκάντο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν λείο.
- Προσθέστε στον επεξεργαστή τρεις κουταλιές μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κακάο σε σκόνη.
- Αναμείξτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να αποκτήσετε μια κρεμώδη μους.
- Μεταφέρετε τη μους σε ατομικά μπολάκια (όπως σφηνάκια ή ποτήρια κρασιού) και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Η συμβουλή του διάσημου σεφ για το μέλι
«Δεδομένου ότι το μέλι είναι κολλώδες, μπορεί να είναι δύσκολο να το μετρήσετε ακριβώς. Αν όμως επικαλύψετε το κουτάλι με λίγο λάδι, όπως φυστικέλαιο, θα γλιστρήσει εύκολα», προτείνει ο Gordon Ramsay.
Αυτή η πρακτική τεχνική εξασφαλίζει ακριβή μέτρηση του μελιού χωρίς κόπο. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του μελιού σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, δοκιμάζοντας το μείγμα πριν το βγάλετε στο ψυγείο.