Αναζητάτε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή πίτσας που δεν απαιτεί πολύ χρόνο για να φουσκώσει η ζύμη; Αυτή η πίτσα με πεπερόνι είναι η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα σε στιγμή. Προσαρμόστε τα υλικά σύμφωνα με την προτίμησή σας και απολαύστε μια σπιτική πίτσα που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Υλικά για τη συνταγή
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. σκληρού λευκού αλευριού για ψωμί (συν λίγο ακόμη για πασπάλισμα)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινού αλατιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι κανόλας
- 150-175 ml χλιαρού νερού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 120 γρ. passata (πολτός ντομάτας)
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα
- ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινού αλατιού
- 1 μπάλα μοτσαρέλας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 10 φέτες πεπερόνι
- 30 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάλτε ένα μεγάλο ταψί σε ένα ράφι του φούρνου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέστε το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι, και στη συνέχεια ανακατέψτε το λάδι.
- Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέστε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον 25ml νερού αν η ζύμη είναι στεγνή. Θέλετε να είναι ελαφρώς κολλώδης και μαλακή.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας στην επιφάνεια εργασίας, πασπαλίστε λίγο αλεύρι και τοποθετήστε τη ζύμη πάνω της. Ανοίξτε τη ζύμη σε σχήμα δίσκου 30 εκατοστών, περίπου στο πάχος ενός νομίσματος. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ την προσεκτικά στο ζεστό ταψί και ψήστε για 3 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε την passata σε ένα μπολ με τον πελτέ ντομάτας, τα βότανα, το θαλασσινό αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Καλύψτε τη βάση με τη σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας ένα μικρό κενό στις άκρες. Προσθέστε τη μοτσαρέλα, τις φέτες πεπερόνι και το τσένταρ. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αγαπημένα υλικά αν θέλετε.
- Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η βάση να φουσκώσει, να είναι καλά ψημένη και το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα και να κοχλάσει.
- Κόψτε την πίτσα σε τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως.