Ανακαλύψτε τη γνήσια συνταγή για σπιτική πίτσα μαργαρίτα από τον διάσημο σεφ James Martin. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει όλη τη νύχτα για να αποκτήσει μια προζυμένια κρούστα με πλούσια γεύση και αφράτη υφή. Η προσθήκη σιμιγδαλιού προσφέρει μια ελαφριά τραγανότητα στην πίτσα.
Υλικά
Για τη ζύμη της πίτσας:
- 800 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 14 γρ. ξηρή μαγιά
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 650ml χλιαρό νερό
Για την επικάλυψη:
- 2 κονσέρβες των 400 γρ. ντομάτες
- 2 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλας τριμμένες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού
Οδηγίες
- Για τη ζύμη, ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και ρίξτε το νερό, ανακατεύοντας σταδιακά για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Τοποθετήστε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και κρατήστε την στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία και τοποθετήστε ένα βαρύ ταψί για να ζεσταθεί καλά.
- Βγάλτε τη ζύμη, ζυμώστε την για 1-2 λεπτά και χωρίστε τη σε τέσσερα κομμάτια. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για πέντε λεπτά και, στη συνέχεια, απλώστε κάθε κομμάτι με τα χέρια σας σε δίσκους περίπου 5 χιλιοστών.
- Τοποθετήστε τους δίσκους σε αλευρωμένα ταψιά ή σε σπάτουλες πίτσας αν διαθέτετε.
- Ανακατέψτε τις ντομάτες σε ένα μίξερ και απλώστε την πολτομένη ντομάτα πάνω από τις πίτσες. Πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα και ραντίστε με ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρετε κάθε πίτσα από το ταψί στο προθερμασμένο ταψί και ψήστε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω.