Ψάχνετε για μια υγιεινή και νόστιμη σαλάτα που να σας χορταίνει; Αυτή η συνταγή με σπανάκι, κοτόπουλο, αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί είναι η τέλεια επιλογή. Συνδυάζει την φρεσκάδα του σπανακιού με την πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την πικάντικη γεύση του κατσικίσιου τυριού, προσφέροντας ένα θρεπτικό γεύμα κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας.
Συστατικά για τη συνταγή
Για τη σαλάτα:
- ¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
- 8 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο αβοκάντο – καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
- ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
- ⅓ φλιτζανιού τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Οδηγίες
- Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
- Καβουρδίστε το κουκουνάρι στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να αρωματίσει, για 3 έως 5 λεπτά.
- Βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα.
- Προσθέστε το κουκουνάρι, τα ντοματίνια, το κοτόπουλο, το αβοκάντο, το καλαμπόκι και το κατσικίσιο τυρί.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα υλικά.
- Απολαύστε αυτή τη νόστιμη και δροσιστική σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο.