Η συνταγή του Gordon Ramsay για ψητές πατάτες επαναστατεί τη μαγειρική, διευκολύνοντας τη διαδικασία παρασκευής τους. Η προσθήκη ενός μυστικού συστατικού εξασφαλίζει ότι οι πατάτες θα είναι πάντα τέλεια ψημένες και τραγανές.
Ο Gordon Ramsay αποκαλύπτει τη μυστική συνταγή για ιδανικές ψητές πατάτες
Οι πατάτες μπορούν να αναβαθμίσουν ή να απογοητεύσουν ένα γεύμα. Η απλή συνταγή του Gordon Ramsay είναι το κλειδί για να πετύχετε πάντα τον σωστό αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι στοχεύουν στην τέλεια υφή για τις πατάτες: τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Ακολουθώντας τις εύκολες οδηγίες του διάσημου σεφ, η διαδικασία γίνεται πιο απλή από ποτέ.
Ο Βρετανός σεφ του Hell’s Kitchen αποκαλύπτει την υπέροχη συνταγή του, η οποία απαιτεί μόλις επτά συστατικά. Διαφορετικά από πολλές άλλες τεχνικές ψησίματος, αυτή δε χρειάζεται μαγειρική σόδα. Αντί γι’ αυτό, ο Gordon Ramsay προτείνει τη χρήση σιμιγδαλιού, το οποίο θεωρεί πιο αποδοτικό για να γίνουν οι πατάτες τραγανές. Η συνταγή αυτή είναι για 4 έως 6 άτομα και δεν ενδείκνυται για χορτοφάγους ή vegans.
Υλικά
- 100 γρ. λίπος πάπιας ή ελαιόλαδο κατά προτίμηση
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1,2 κιλά πατάτες για πουρέ
- 1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο
- Λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες πριν τις τοποθετήσετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
- Προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό και όταν αρχίσει να βράζει, βάλτε ένα χρονόμετρο για 6 λεπτά.
- Ενώ οι πατάτες βράζουν, αλείψτε με λίγος λίπος ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο να ζεσταθεί.
- Μετά τα 6 λεπτά, στραγγίστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και ανακινήστε τις καλά.
- Προσθέστε τις δύο κουταλιές σιμιγδαλιού πάνω από τις πατάτες και ανακινήστε τις ξανά.
- Αφήστε τις να στεγνώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού για να λιώσετε τις δύο σκελίδες σκόρδου.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, ρίξτε τις στο ταψί και ανακατέψτε με το καυτό λίπος.
- Προσθέστε επίσης το λιωμένο σκόρδο και το δεντρολίβανο στο ταψί και αφήστε τις πατάτες να ψηθούν. Θα χρειαστούν περίπου 40 έως 45 λεπτά, και ο Gordon Ramsay προτείνει να τις γυρίζετε κάθε 15 λεπτά.
- Όταν οι πατάτες αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
- Αφού τις βγάλετε από τον φούρνο, αλατοπιπερώστε τις πριν σερβίρετε.