Το ρυζόγαλο είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπάμε σε κάθε περίσταση. Η παρασκευή του είναι εύκολη, και η υπέροχη κρεμώδης υφή του το κάνει ακαταμάχητο. Απολαύστε το κρύο για μια ακόμη πιο απολαυστική γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνι ρύζι (αρμπόριο ή γλασέ)
- 2 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα, χωρισμένο
- 4 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη, ή περισσότερη ανάλογα με την προτίμησή σας
Οδηγίες
- Βράστε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
- Προσθέστε 2 φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά σε δυνατή και αφήστε το μείγμα να βράσει.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το στο βραστό μείγμα ρυζιού-γάλακτος μαζί με τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και τότε αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολάκια σερβιρίσματος και πασπαλίστε με κανέλα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.