• Latest
Συνταγή για παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο

Συνταγή για παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο

June 5, 2025
Ολυμπιακός: Οι δωδεκάδες του αποψινού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Οι δωδεκάδες του αποψινού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

June 6, 2025
Πώς ο Τραμπ θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις του Μασκ

Πώς ο Τραμπ θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις του Μασκ

June 6, 2025
ΕΕ: Συμφωνία για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών

ΕΕ: Συμφωνία για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών

June 6, 2025
Η Hellmann’s ενώνει τους λάτρεις του BBQ με γεύσεις που απογειώνουν κάθε πιάτο

Η Hellmann’s ενώνει τους λάτρεις του BBQ με γεύσεις που απογειώνουν κάθε πιάτο

June 6, 2025
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ παραμένει στη σφαίρα της θεωρίας και της αφέλειας

Η Ελλάδα έχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και αυτό φαίνεται να ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ

June 6, 2025
Μασκ: 8 τρόποι για να προκαλέσουν «πόνο» ο ένας στον άλλον

Μασκ: 8 τρόποι για να προκαλέσουν «πόνο» ο ένας στον άλλον

June 6, 2025
Τραμπ για Μασκ: «Έχει χάσει το μυαλό του, ο καημένος έχει πρόβλημα»

Τραμπ για Μασκ: «Έχει χάσει το μυαλό του, ο καημένος έχει πρόβλημα»

June 6, 2025
Ρόδος: Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση 63χρονου

Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

June 6, 2025
Ισχυρή ανάπτυξη, στρατηγικές επενδύσεις και διεθνής επέκταση το 2024              

Ισχυρή ανάπτυξη, στρατηγικές επενδύσεις και διεθνής επέκταση το 2024              

June 6, 2025
Από αύριο οι εγγραφές για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία»

Από αύριο οι εγγραφές για το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία»

June 6, 2025
Shocking videos of the Ukrainian attack on a refinery in Engels, Russia

Shocking videos of the Ukrainian attack on a refinery in Engels, Russia

June 6, 2025
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών και τους Περιφερειάρχες

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου υπήρξε ένας ολοκληρωμένος διανοούμενος, ενεργός πολίτης

June 6, 2025
NeaGreece
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
NeaGreece
No Result
View All Result
Home timeout

Συνταγή για παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο

info@neagreece.gr by [email protected]
June 5, 2025
in timeout, ΣΥΝΤΑΓΗ
0
Συνταγή για παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά σιροπιαστά γλυκά. Συνδυάζει την αφράτη και κρεμώδη κρέμα σιμιγδαλιού με το τραγανό, βουτυράτο φύλλο κρούστας και το αρωματικό σιρόπι. Αν και απαιτεί λίγο χρόνο και υπομονή, το τελικό αποτέλεσμα είναι γεμάτο γεύση και θα σας ανταμείψει.

Υλικά για τη συνταγή

  • 2 ½ φλιτζάνια λευκή ζάχαρη, χωρισμένη
  • 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 ½ κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε καλά 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και το αλάτι, ώστε να μην μείνουν σβόλοι.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει και να βράσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε το ζεστό.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέστε ½ φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ανακατέψτε τη βανίλια.
  5. Προσθέστε απαλά το μείγμα αυγών στο ζεστό μείγμα σιμιγδαλιού. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου (350 βαθμούς Φαρενάιτ).
  6. Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 23×33 εκατοστά. Τοποθετήστε ένα φύλλο κρούστας στο ταψί και αλείψτε το με λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε με άλλα έξι φύλλα.
  7. Ρίξτε την κρέμα στο ταψί.
  8. Προσθέστε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, ένα-ένα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
  9. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα και να σφίξει η γέμιση.
  10. Ενώ ψήνεται το γαλακτομπούρεκο, ανακατέψτε την υπόλοιπη 1 φλιτζάνι ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε το.
  11. Αφαιρέστε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες.
  12. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια κόψτε το σε 16 κομμάτια και σερβίρετε.
Tags: γαλακτομπούρεκογιαπαραδοσιακόσυνταγή
Previous Post

Half a billion from defense spending freed up for benefits – Outcome of Athens-Brussels negotiations

Next Post

Court of Appeals on the Mati fire: Why it sent three fire service officials and the former civil protection secretary general to prison

info@neagreece.gr

[email protected]

Next Post
Court of Appeals on the Mati fire: Why it sent three fire service officials and the former civil protection secretary general to prison

Court of Appeals on the Mati fire: Why it sent three fire service officials and the former civil protection secretary general to prison

NeaGreece.gr

© 2025 NeaGreece.gr.

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

No Result
View All Result

© 2025 NeaGreece.gr.