Αναζητάτε μια γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη συνταγή; Αυτές οι μπουκιές σολομού με μέλι και μουστάρδα στο air fryer είναι η τέλεια επιλογή. Είναι πανεύκολες στην προετοιμασία και γίνονται ανάρπαστες σε κάθε γεύμα. Η ξεχωριστή γεύση του σολομού συνδυάζεται ιδανικά με τη γλυκόξινη σάλτσα μουστάρδας και μελιού, προσφέροντας ένα απολαυστικό πιάτο.
Υλικά για τη συνταγή
- 450 γραμμάρια σολομού χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα με μέλι
Οδηγίες
- Μαζέψτε όλα τα υλικά. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον σολομό, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάλτε τον καρυκευμένο σολομό στο καλάθι της φριτέζας.
- Τηγανίστε για 4 λεπτά.
- Με ένα πινέλο, αλείψτε ελαφρά τα κομμάτια σολομού με τη σάλτσα μουστάρδας και μελιού. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα σε κάθε μπουκιά.
- Τηγανίστε ξανά μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζεται εύκολα με πιρούνι, για περίπου 4 λεπτά ακόμα.
- Μαζέψτε σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.