Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη τάρτα φράουλας με κρεμώδη γέμιση μασκαρπόνε, ιδανική για κάθε περίσταση. Απολαύστε τη χωρίς ψήσιμο με αυτήν την απλή συνταγή!
Υλικά
Για τη βάση μπισκότου:
- 75 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μπισκότα αμυγδάλου, πορτοκαλιού ή γλυκά μπισκότα βρώμης
Για τη γέμιση:
- 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, χωρισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Οδηγίες
Για τη βάση μπισκότου:
- Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
- Αλέστε τα μπισκότα σε λεπτά τρίμματα, είτε σε multi είτε σε μια σακούλα με πλάστη.
- Ανακατέψτε τα τρίμματα μπισκότου με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε τα σε μια φόρμα τάρτας 25 εκατοστών με αποσπώμενη βάση.
- Πιέστε καλά τη βάση και τοποθετήστε τη στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη γέμιση:
- Στο μπολ, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε άλλο μπολ, χτυπήστε το ασπράδι του αυγού σε σφιχτές κορυφές και ενσωματώστε το απαλά στο μείγμα μασκαρπόνε.
Συναρμολόγηση:
- Βγάλτε τη βάση μπισκότου από το ψυγείο και απλώστε το μείγμα μασκαρπόνε πάνω της, λειαίνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα.
- Τοποθετήστε τις φέτες φράουλας πάνω από το μασκαρπόνε.
- Μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.