Αναζητάτε μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή; Αυτή η γαριδομακαρονάδα με βούτυρο και σκόρδο είναι η τέλεια επιλογή. Χρειάζεστε λίγα υλικά και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά. Είτε προτιμήσετε λιγκουίνι, σπαγγέτι ή ταλιατέλες, αυτό το ευέλικτο πιάτο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
- 200 γρ. λιγκουίνι (ή σπαγγέτι/ταλιατέλες)
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ωμές, καθαρισμένες γαρίδες (βασιλικές), κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 1 λεμόνι (λεπτό ξύσμα και φέτες)
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να αλλάξουν χρώμα από γκρι σε ροζ. Προσέξτε να μην τις παραψήσετε, γιατί θα γίνουν σκληρές.
- Αφού είναι έτοιμες, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με το μείγμα γαρίδας και τον μαϊντανό στο τηγάνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρετε σε δύο μπολ και συνοδέψτε με φέτες λεμονιού.
Αυτή η μακαρονάδα είναι καλύτερα να καταναλωθεί φρέσκια λόγω των γαρίδων, αλλά τυχόν υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο παρμεζάνα όταν ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το μείγμα γαρίδας.