Αν ψάχνετε για μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή υγιεινού γεύματος για τις καθημερινές, το σπιτικό κοτόπουλο με λεμόνι και σκόρδο είναι η τέλεια επιλογή. Αυτή η συνταγή, που μοιράζεται η Catherine από το Blue Sky Eating, είναι πολύ απλή, καθώς απαιτεί μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας πριν μπείτε στον φούρνο.
Ετοιμάστε ένα γεύμα γεμάτο γεύση χωρίς να περνάτε ώρες στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει ζουμερά μπούτια κοτόπουλου με τρυφερά ψητά λαχανικά, όλα αρωματισμένα με μια υπέροχη μαρινάδα από λεμόνι και σκόρδο.
Πώς να φτιάξετε κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο
Υλικά για τη συνταγή
Για το ταψί:
- 4 μπούτια κοτόπουλου (με πέτσα)
- 450 γρ. baby πατάτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα από λεμόνι και σκόρδο:
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 100ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
- Κόψτε το κρεμμύδι, το λεμόνι και το κολοκυθάκι και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με τις baby πατάτες.
- Περιχύστε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
- Στεγνώστε καλά τα μπούτια κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα στο ταψί ανάμεσα στα λαχανικά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο, το μέλι, τον ζωμό και το ελαιόλαδο.
- Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 40 λεπτά.
- Στα 20 λεπτά, περιχύστε τη μαρινάδα λεμονιού και σκόρδου πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Όταν το κοτόπουλο είναι καλά ψημένο και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, το απλό αλλά λαχταριστό γεύμα σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.