Αυτή η συνταγή για ψητά κανελόνια γεμιστά με κρεμώδες κατσικίσιο τυρί και γλυκά ντοματίνια είναι η απόλυτη επιλογή για comfort food. Ετοιμάστε τα εύκολα και ψήστε τα στο φούρνο για ένα νόστιμο γεύμα, ιδανικό για οικογενειακές συγκεντρώσεις ή γεύματα με φίλους.
Υλικά
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 400 γρ. ρικότα
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. baby σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 12 φύλλα φρέσκιας πάστας για κανελόνια
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το κατσικίσιο τυρί και την παρμεζάνα. Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο, ρυθμίστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε τα φύλλα πάστας σε καθαρή επιφάνεια. Τοποθετήστε μια λωρίδα από το μείγμα τυριών και σπανακιού κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς και τυλίξτε τα σε ρολά.
- Ραντίστε τα ρολά κανελόνια με λίγο από το λάδι των ντοματινιών. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Τοποθετήστε τα γεμισμένα κανελόνια και απλώστε ομοιόμορφα τα ντοματίνια από πάνω.
- Ψήστε το σκεύος στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η πάστα και να ζεσταθεί καλά η γέμιση.
- Για το σερβίρισμα, βάλτε τρία κανελόνια σε κάθε πιάτο. Πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνας και συνοδέψτε με μια κουταλιά πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο.