Δημιουργήστε νόστιμα μπιφτέκια γαρίδας στο σπίτι με αυτή την απλή και γρήγορη συνταγή. Απολαύστε την πλούσια γεύση της γαρίδας σε συνδυασμό με το αρωματικό τζίντζερ. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε αφράτα μπριός ψωμάκια, συνοδευόμενα από πικάντικα τουρσί αγγουράκια και σάλτσα τσίλι για ένα απολαυστικό γεύμα.
Συστατικά
Για τα τουρσί αγγουράκια:
- ½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες (2-3 χιλιοστά)
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ρυζιού
Για τα μπιφτέκια:
- 165 γρ. ωμές, καθαρισμένες γαρίδες
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
- 50 γρ. σουσάμι
Για το σερβίρισμα:
- 2 μπριός ψωμάκια, κομμένα στη μέση
- 1 χούφτα μαρούλι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- σάλτσα τσίλι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αγγούρι, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι ρυζιού. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα μπιφτέκια.
- Βάλτε τις γαρίδες, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και τη μαγιονέζα σε έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σταματώντας για να ξύσετε τα τοιχώματα του κάδου μετά από 15-20 δευτερόλεπτα. Χτυπήστε ξανά για λίγο.
- Μεταφέρετε το μείγμα γαρίδας σε ένα μικρό πιάτο και απλώστε το σουσάμι σε ένα άλλο. Βρέξτε ελαφρά τα χέρια σας με κρύο νερό και πλάστε το μείγμα σε δύο ίσα μπαλάκια. Πρέψτε τα σε δίσκους πάχους περίπου 2-3 εκατοστών.
- Ρίξτε τους δίσκους στο σουσάμι και γυρίστε τους ώστε να καλυφθούν. Αν δεν τα μαγειρέψετε αμέσως, σκεπάστε τα μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
- Φρυγανίστε τις κομμένες πλευρές των ψωμιών μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε γκριλ ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις φρυγανιστούν, βάλτε τα σε πιάτα σερβιρίσματος και απλώστε σάλτσα τσίλι αν επιθυμείτε. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαρούλι στις βάσεις των ψωμιών.
- Ζεστάνετε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέστε το φυτικό λάδι και, με προσοχή, βάλτε τα μπιφτέκια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα για 1-1½ λεπτό από κάθε πλευρά, έως 5-5½ λεπτά συνολικά, μέχρι να είναι καλά ψημένα και το σουσάμι να ροδίσει. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να διορθώσετε το σχήμα αν χρειάζεται.
- Τοποθετήστε κάθε μπιφτέκι γαρίδας πάνω από το μαρούλι στη βάση του ψωμιού. Προσθέστε τα τουρσί αγγουράκια και κλείστε με το καπάκι. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια γαρίδας με τζίντζερ.