Το γουακαμόλε αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ντιπ. Αν επιθυμείτε να ανανεώσετε την κλασική συνταγή και να προσθέσετε μια απροσδόκητη δροσιστική γεύση, υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που θα το καταστήσει ακαταμάχητο.
Ξεχάστε τον παραδοσιακό κόλιανδρο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του “Avocados from Mexico”, το μυστικό για ένα πραγματικά δροσιστικό γουακαμόλε είναι ο φρέσκος δυόσμος. Αυτό το βότανο προσφέρει μια αναζωογονητική νότα που ταιριάζει ιδανικά με ψητά κρέατα ή απλά με τσιπς τορτίγιας.
Συνταγή για γουακαμόλε με δυόσμο
Υλικά
- 2 αβοκάντο
- Χυμός από μισό λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο βαλσαμικό ξίδι
- Φρέσκος δυόσμος (ποσότητα κατά προτίμηση)
- Ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Πολτοποιήστε τα αβοκάντο αρχικά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε προσεκτικά τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί υπερβολικά ο δυόσμος.
Εκτός από την καταπληκτική γεύση του, το γουακαμόλε είναι πλούσιο σε σχεδόν 20 βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το ένα θρεπτικό και υγιεινό συνοδευτικό, ιδανικό για κάθε περίσταση.
Μια ακόμα πρόταση για τους λάτρεις της γεύσης…
Αν επιθυμείτε να πειραματιστείτε περαιτέρω, η προσθήκη κύμινου μπορεί να ενισχύσει τη γεύση του γουακαμόλε, προσθέτοντας πλούσιες γήινες νότες.