Οι γεμιστές γλυκοπατάτες με ντρέσινγκ χούμους είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό. Ακολουθήστε τη συνταγή παρακάτω για να τις προετοιμάσετε στο σπίτι. Για μια πλουσιότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί (νηστίσιμο ή μη) πάνω από τις γεμιστές γλυκοπατάτες πριν την σερβίρετε.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 μέτριες γλυκοπατάτες
- 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι και πιπέρι
- Καρύδια, σπόροι ή ρόδι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και ψήστε τις για 45-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πλήρως.
- Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς, και στη συνέχεια κόψτε τες στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε λίγο από τη σάρκα τους, δημιουργώντας μια κοίλη περιοχή.
- Σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη, αναμείξτε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο ντρέσινγκ.
- Γεμίστε τις κοίλες γλυκοπατάτες με το ντρέσινγκ χούμους.
- Γαρνίρετε αν θέλετε με καρύδια, σπόρους ή ρόδι.
- Σερβίρετε τις γεμιστές γλυκοπατάτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.