Here’s a rewritten version of the content:
Αναζητάτε μια απλή και εντυπωσιακή συνταγή για επιδόρπιο; Αυτή η ανάποδη τάρτα με νεκταρίνια είναι ιδανική. Με μια πλούσια, βουτυρένια επικάλυψη καστανής ζάχαρης και μια αφράτη βάση τάρτας, θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό φρούτων.
Υλικά
Για την επικάλυψη:
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 4 φρέσκα νεκταρίνια, κομμένα σε κομμάτια
Για τη βάση της τάρτας:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 11 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
- Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τετράγωνο ταψί και αφήστε το να λιώσει στον φούρνο καθώς προθερμαίνεται.
- Αφαιρέστε το ταψί και πασπαλίστε ομοιόμορφα την καστανή ζάχαρη πάνω στο λιωμένο βούτυρο. Τακτοποιήστε τα κομμάτια των νεκταρινιών πάνω από την καστανή ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα του βουτύρου.
- Σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα του βουτύρου.
- Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου 1 λεπτό.
- Απλώστε το μείγμα πάνω από τη στρώση με τα νεκταρίνια.
- Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.
- Ψήστε μέχρι η τάρτα να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση και μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, για 35 έως 40 λεπτά.
- Αφήστε την τάρτα να κρυώσει στο ταψί πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ταψιού και αναποδογυρίστε την σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.