Η Άντζελα Γκερέκου μοιράστηκε σκέψεις της στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών, αφορμή για την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, με τίτλο «Γεύσεις και μνήμες – Από 30 κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς».
Η γνωστή ηθοποιός και πολιτικός αναφέρθηκε στο ταξίδι που έκανε πίσω στις ρίζες της, τη σύνδεσή της με τη μαγειρική και τις στιγμές που ζούσε με τον Τόλη Βοσκόπουλο στην Κέρκυρα.
Απαντώντας σχετικά με την έμπνευση για το βιβλίο, δήλωσε:
«Είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γεύσεις της ζωής μου, στη γενέτειρά μου, την Κέρκυρα. Η ιδέα για αυτό το βιβλίο προήλθε από την εσωτερική μου ανάγκη να επιστρέψω στις ρίζες, μέσα από τις αγαπημένες συνταγές της μαμάς. Οι γεύσεις αυτές συνδέουν τους ανθρώπους και τους κρατούν ενωμένους στον χρόνο. Αυτή η έκδοση είναι ένας φόρος τιμής σε όλα όσα με διαμόρφωσαν. Πιστεύω πως η γευστική μνήμη είναι η πιο ζωντανή και όλοι έχουμε τη δική μας “συνταγή” που καθορίζει τον χάρτη της καρδιάς μας. Μοιράζομαι μαζί σας αυτό το γευστικό, αλλά κυρίως βιωματικό ταξίδι. Κάθε συνταγή, κάθε φωτογραφία και κάθε λέξη ξεπηδά από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Η Κέρκυρα παρέχει τις πρώτες ύλες, η οικογένεια δημιουργεί μνήμες γύρω από το τραπέζι και οι φίλοι φέρνουν τη ζεστασιά και τη συντροφικότητα.»
Στην ερώτηση ποιο φαγητό της μητέρας της ξεχωρίζει, απάντησε:
«Όλα τα πιάτα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι αγαπημένα μου, ιδιαίτερα το αυγολέμονο με γαλοπούλα, το οποίο φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα. Αυτό το πιάτο μου θυμίζει την οικογενειακή ατμόσφαιρα των γιορτών και τα τραπέζια μας, που συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε.»
Αναφερόμενη στις δημιουργικές στιγμές με τον Τόλη Βοσκόπουλο και στα φαγητά που αγαπούσε, είπε:
«Υπήρξαν πολλές όμορφες στιγμές δημιουργίας στην αυλή του σπιτιού μας στην Κέρκυρα, όπου γράψαμε μαζί τα τραγούδια μας, δημιουργώντας το cd “Η νύχτα γέμισε με φως”. Οι ώρες περνούσαν με ένταση και πάθος, και μόνο η φωνή της μαμάς μας έφερνε πίσω στη πραγματικότητα όταν ήρθε η ώρα για διάλειμμα και να απολαύσουμε το μπιάνκο μας. Ο Τόλης αγάπησε την κερκυραϊκή κουζίνα στα οικογενειακά μας τραπέζια, δοκιμάζοντας το ψάρι μπιάνκο, το σοφρίτο, το αυγολέμονο, την παστιτσάδα και φυσικά την κερκυραϊκή μαγειρίτσα.»