Σήμερα είναι Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 2025, και σύμφωνα με το εορτολόγιο, εορτάζουν οι εξής: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη, Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, Καλλία, Καλίδα, Καλία, Χαρίσσα, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα και Χιονάτη.
Άγιος Λεωνίδης και οι Αγίες Χάρισσα, Νίκη, Γαλήνη, Καλλίδα
Ο Άγιος Λεωνίδης, γνωστός ως «Μέγας Πρόμαχος Επιδαύρου», μαζί με τις Αγίες Χάρισσα, Νίκη, Γαλήνη και Καλλίδα, έζησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και κατάγονταν από την Πελοπόννησο.
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ημερών της Ανάστασης του Κυρίου στην Τροιζηνία της Πελοποννήσου και οδηγήθηκαν στον ηγεμόνα της Κορίνθου, Βενούστο. Οι Μάρτυρες παρέμειναν σταθεροί στην πίστη τους, με αποτέλεσμα ο ηγεμόνας να διατάξει να ξεσχίσουν τον Λεωνίδη και, έπειτα, να ρίξουν τον ίδιο μαζί με τις γυναίκες στη θάλασσα. Καθ’ οδόν προς το μαρτύριο, έψαλλαν ψαλμούς και αφού τις έδεσαν με πέτρες, τις έρριξαν στη θάλασσα μαζί με τον Λεωνίδη. Έτσι, απέκτησαν τα αμάραντα στεφάνια του μαρτυρίου, μία ημέρα πριν από το Άγιο Πάσχα, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο.
Το 1833, ο ιερέας Νικόλαος Νάτσουλης έκτισε ναό προς τιμή και δόξα του Αγίου Λεωνίδη.
Το 1916, μετά από επαναλαμβανόμενα όνειρα, ευσεβείς κάτοικοι της Επιδαύρου οδηγήθηκαν να «βρουν κρυμμένο θησαυρό» κάτω από τα θεμέλια του ερειπωμένου ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Όταν τελικά ξεκίνησαν να σκάβουν στο σημείο που τους υπεδείχτηκε, ανακάλυψαν πρώτα μια ιερή εικόνα της Παναγίας και, σε βάθος 70 εκατοστών, επτά σκελετούς που ανήκαν σε γυναίκες. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε και μία πέτρινη πλάκα, η οποία, όταν μετακινήθηκε, αποκάλυψε έναν ανδρικό σκελετό που chứngε ότι είχε υποστεί στραγγαλισμό, ενώ ευωδία αναδύθηκε από τον τάφο.