Τα νηστίσιμα μπισκότα πορτοκαλιού αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ακολουθεί μια απλή και γευστική συνταγή. Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F).
- Επενδύστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα (αν επιθυμείτε).
- Σταδιακά προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα ελαιολάδου, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη.
- Πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάστε μπαλάκια.
- Τοποθετήστε τα στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Πατήστε ελαφρά τα μπαλάκια με το χέρι σας για να τα ισιώσετε.
- Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Σερβίρετε τα μπισκότα σκέτα ή συνοδευμένα με ζεστό ρόφημα.