Sure! Here’s a rewritten version of the content:
—
Ανακαλύψτε τη συνταγή του Βρετανού σεφ Matt Tebbutt για νόστιμα μπισκότα αμυγδάλου, ιδανικά χωρίς γλουτένη. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά
- 4 μεσαία ασπράδια αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 550 γρ. άχνη ζάχαρη (+ επιπλέον για πασπάλισμα)
- 1 πρέζα αλάτι
- 550 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα ασπράδια αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αναμίξτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
- Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με άχνη ζάχαρη. Μεταφέρετε το μείγμα και πλάστε το σε σχήμα λουκάνικου. Τυλίξτε το με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C και καλύψτε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
- Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, κόψτε το σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και πλάστε κάθε φέτα σε μπαλάκι.
- Τοποθετήστε τα μπαλάκια στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση 2 εκατοστών. Πασπαλίστε με λίγο φιλέ αμυγδάλου πάνω σε κάθε μπισκότο.
- Πιέστε ελαφρά για να κολλήσουν τα αμύγδαλα και να πλατύνουν λίγο τα μπισκότα.
- Ψήστε τα μπισκότα σε δόσεις για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.