Ανακαλύψτε μια απλή συνταγή για μοσχάρι στιφάδο στην ταχύτητα χύτρας με μανιτάρια και μπρόκολο. Απολαύστε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα που χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Αυτή η υπέροχη συνταγή προέρχεται από την Poppy O’Toole (Poppy Cooks), η οποία μοιράζεται εύκολες συνταγές για χύτρα ταχύτητας στα social media. Τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D, ενώ το μπρόκολο είναι μια υπερτροφή με πολλές ωφέλειες για την υγεία. Ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 800 γρ. άπαχο μοσχάρι σε κύβους
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 300 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
- 200 ml νερό
- 60 ml σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 εκ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
- λευκό πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 375 γρ.), σε μπουκετάκια, ή 400 γρ. κατεψυγμένα μπρόκολο
- μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή noodles, για σερβίρισμα
Οδηγίες
- Τοποθετήστε το μοσχάρι, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ στη χύτρα ταχύτητας. Ανακατέψτε καλά.
- Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες ή σε χαμηλή για 4-5 ώρες, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το φρέσκο ή κατεψυγμένο μπρόκολο στη χύτρα ταχύτητας. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
- Για να δέσει η σάλτσα, προσθέστε το κορν φλάουρ που έχετε αναμείξει με νερό και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε λευκό πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Σερβίρετε ζεστό με μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή noodles.