• Latest
Πάσχα 2025: Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Πάσχα 2025: Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

April 19, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι – Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στη Σύνοδο της Οδησσού

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι – Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στη Σύνοδο της Οδησσού

May 22, 2025
Αιτήσεις για 100 θέσεις απασχόλησης σε πυρόπληκτους δήμους της Αττικής

Περισσότερες από 6.500 θέσεις εργασίας στην 44η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας»

May 22, 2025
Τραμπ: «Δεν γνώριζα» για την AI εικόνα μου ως Πάπα

Ανάρτηση με «πειραγμένο» βίντεο να χτυπάει τον Μπρους Σπρίνγκστιν με μια μπάλα του γκολφ

May 22, 2025
Κάτω από το όριο της ανάπτυξης η επιχειρηματική δραστηριότητα

Κάτω από το όριο της ανάπτυξης η επιχειρηματική δραστηριότητα

May 22, 2025
Πέρασε η πρότασή του για παράταση στην εκταμίευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Πέρασε η πρότασή του για παράταση στην εκταμίευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

May 22, 2025
Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

May 22, 2025
Συνελήφθη 87χρονος για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο – Του επιβλήθηκε πρόστιμο

Συνελήφθη 87χρονος για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο – Του επιβλήθηκε πρόστιμο

May 22, 2025
Σειρήνες για βαλλιστικό πύραυλο από την Υεμένη

Σειρήνες για βαλλιστικό πύραυλο από την Υεμένη

May 22, 2025
Σκότωσε τον νεογέννητο γιο της

Σκότωσε τον νεογέννητο γιο της

May 22, 2025
Απώλεια βάρους: Ο Κρίστοφερ Σβαρτσενέγκερ αποκάλυψε την Νο1 τροφή που έκοψε και κατάφερε να χάσει 14 κιλά

Απώλεια βάρους: Ο Κρίστοφερ Σβαρτσενέγκερ αποκάλυψε την Νο1 τροφή που έκοψε και κατάφερε να χάσει 14 κιλά

May 22, 2025
Με σφραγίδα «LEED Gold» το Minion

Με σφραγίδα «LEED Gold» το Minion

May 22, 2025
6.1 magnitude earthquake in Crete: buildings damaged by the tremor, exhibits broken at the Archaeological Museum of Heraklion

6.1 magnitude earthquake in Crete: buildings damaged by the tremor, exhibits broken at the Archaeological Museum of Heraklion

May 22, 2025
NeaGreece
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
NeaGreece
No Result
View All Result
Home timeout

Πάσχα 2025: Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

info@neagreece.gr by [email protected]
April 19, 2025
in timeout, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ, ΠΑΣΧΑ
0
Πάσχα 2025: Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η μαγειρίτσα είναι η παραδοσιακή σούπα που απολαμβάνεται στην Ελλάδα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αμέσως μετά την Ανάσταση. Πρόκειται για μια πλούσια και γευστική σούπα που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας της Σαρακοστής. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.

Ο σκοπός αυτού του εδέσματος είναι να προετοιμάσει το στομάχι των πιστών για την κατανάλωση κρέατος κατά το Πάσχα, μετά την νηστεία. Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για νόστιμη μαγειρίτσα που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι και να τη μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας τη νύχτα της Ανάστασης.

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά (συκώτι, καρδιά, πνευμόνια)
  • 1 αρνίσια έντερα, καλά καθαρισμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και αφαιρέστε τυχόν μεμβράνες και σκληρά μέρη. Κόψτε την σε μικρά κομμάτια.
  2. Βεβαιωθείτε ότι τα έντερα είναι καθαρά. Συνήθως τα αγοράζουμε ήδη καθαρισμένα, αλλά είναι καλό να τα ξεπλύνετε καλά μέσα και έξω με άφθονο νερό. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, περίπου 2-3 εκατοστά.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίξτε τη συκωταριά και τα έντερα. Βράστε τα για περίπου 10-15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να αφαιρεθούν τυχόν ακαθαρσίες και να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και κρατήστε το ζωμό στην άκρη.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  5. Ρίξτε στη κατσαρόλα τη ζεματισμένη και κομμένη συκωταριά και τα έντερα. Σοτάρετε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
  6. Ρίξτε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το ώστε να λαδωθεί.
  7. Προσθέστε τον ζωμό από το βράσιμο της συκωταριάς και των εντέρων. Η ποσότητα του ζωμού πρέπει να είναι ικανή να καλύψει τα υλικά και να δημιουργήσει μία σούπα μέτριας πυκνότητας. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
  8. Αφήστε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να χυλώσει η σούπα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
  9. Λίγο πριν τον τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατέψτε.
  10. Αλατοπιπερώστε τη μαγειρίτσα σύμφωνα με την προτίμησή σας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε απαλά.
  11. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή, αμέσως μετά την Ανάσταση.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Tags: γιαμαγειρίτσαΠαραδοσιακήΠάσχασυνταγή
Previous Post

Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η πασχαλινή έξοδος

Next Post

«Βαπτίστηκα στον Ιορδάνη ποταμό – Θέλω να το ξαναζήσω»

info@neagreece.gr

[email protected]

Next Post
«Βαπτίστηκα στον Ιορδάνη ποταμό – Θέλω να το ξαναζήσω»

«Βαπτίστηκα στον Ιορδάνη ποταμό – Θέλω να το ξαναζήσω»

NeaGreece.gr

© 2025 NeaGreece.gr.

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

No Result
View All Result

© 2025 NeaGreece.gr.