«Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μία εντυπωσιακή εξέλιξη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει τους δικούς της φόβους σχετικά με την παραμονή της στην εξουσία σε ανησυχίες για όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κατακλύζονται καθημερινά από δημοσκοπήσεις που επιχειρούν να μας πείσουν ότι η Ν.Δ. έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τις δυσκολίες της. Ωστόσο, οι αριθμοί παραμένουν αμετάβλητοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τη «ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων».
Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι «είναι προφανής η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των στρατιωτικών νοσοκομείων, με κανονισμούς που αφορούν έμμεσα ή άμεσα τη συμμετοχή ιδιωτών στη λειτουργία τους». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν τα υποστηρίζει, σημειώνοντας πως «στο τέλος του προηγούμενου έτους, τα χρέη του δημοσίου προς τις στρατιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες ανέρχονταν σε 168,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων μόλις 42,5 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα καταγράφηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό».
Συνεχίζοντας, ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό, υποστηρίζοντας ότι «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ο ατομικός ιατρικός φάκελος, θα συσχετιστούν με τον προσωπικό αριθμό». Επανέλαβε ότι η Νίκη έχει καταθέσει πρόσφατα ένα νομοσχέδιο που αφορά τη μη προαιρετικότητα και αναφέρθηκε σε «τεράστιο ηλεκτρονικό φακέλωμα που παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μετατρέπει τον άνθρωπο σε αριθμό».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στην έξαρση της εφηβικής βίας και κατηγόρησε το εκπαιδευτικό σύστημα, τις πολιτισμικές αντιλήψεις και την κυβερνητική πολιτική.
«Ό,τι συμβαίνει στα νέα παιδιά είναι και θέμα εκπαίδευσης», δήλωσε, προσθέτοντας: «Όταν νέοι άνθρωποι εμπλέκονται σε εξαρτήσεις, η ευθύνη ανήκει στο σχολείο. Η κυβέρνηση εκ των υστέρων εξέδωσε μία επιφανειακή εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του ζητήματος του σχολικού εκφοβισμού. Ένα από τα μέτρα που προτάθηκαν ήταν η αντικατάσταση της αποβολής με κοινωνική εργασία για τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά. Ούτε ο πιο εφευρετικός παραβατικός μαθητής δεν θα μπορούσε να φανταστεί μία τόσο προνομιακή μεταχείριση. Αντί για 21 απουσίες, τους δίνουμε τρεις μέρες ελευθερίας εντός του σχολείου. Όποιος γνωρίζει σχετικά με σχολεία, καταλαβαίνει ότι θα χρειαστείς περισσότερους δασκάλους για να παρακολουθούν τους μαθητές. Αυτή η κατάσταση είναι εντελώς ανώφελη και ενθαρρύνει τη μαθητική παραβατικότητα. Ποιος φέρει την ευθύνη;».
«Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους νέους. Τους πλησιάζουμε και τους λέμε ότι εμείς στην εποχή μας είχαμε αξίες, και εκείνοι μας απαντούν. Και τι τις κάνατε; Δεν έπρεπε να είναι τόσο υποκειμενικό να καταδικάζουμε τους νέους που “έχουν πάρει λάθος δρόμο”. Δεν έχουν πάρει άλλον δρόμο. Περπατούν μπροστά από εμάς στο μονοπάτι που τους δείξαμε εμείς. Βάζουμε τα υλικά αγαθά και τα χρήματα πάνω από όλα. Μιλάμε για αρχές και αξίες, αλλά στην πράξη απομακρυνόμαστε συνεχώς από αυτές. Μόνο με την ελληνική παιδεία μπορούμε να περιορίσουμε την υπάρχουσα κρίση. Η ελληνική παιδεία, που κάποτε υπήρξε πηγή ανθρωπιάς, έχει μετατραπεί σε σκοτάδι και απελπισία. Το μέλλον της χώρας βρίσκεται στις σχολικές αίθουσες, όχι στα γραφεία ούτε στις Βρυξέλλες», κατέληξε ο κ. Νατσιός.