Μια ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε στο διάσημο «περίμενε» ενός δημόσιου νοσοκομείου σε μεγάλη πόλη της περιφέρειας. Μετά από 6 ώρες αναμονής στα επείγοντα και αφού υπέφερε από πόνους στην κοιλιακή χώρα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς το πρωί.
Διεξήχθησαν εξετάσεις αίματος και υπέρηχος, ενώ ο συνοδός της χτυπούσε τις κλειστές πόρτες ζητώντας ένα αναλγητικό. Το νοσηλευτικό προσωπικό έψαχνε τον γιατρό, υπήρχαν φωνές, ανησυχία και εκνευρισμός. Χωρίς γνωμάτευση ή ανακούφιση, τελικά υπέγραψαν και πήγαν σε ιδιωτική κλινική. Έτσι, μειώθηκε και ο μέσος χρόνος αναμονής.
Άλλοι φεύγουν σιωπηλά ή και λιγότερο σιωπηλά, έχοντας γνωρίσει τις εφημερίες.
Με την εισαγωγή βραχιολιών, η κατάσταση θα βελτιωθεί. Εντάξει, δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των καρεκλών ή του προσωπικού, αλλά τουλάχιστον θα μειωθεί ο κίνδυνος να μείνεις απροστάτευτος. Η ταυτοπροσωπία μέσα στο χάος είναι κρίσιμη. Επιπλέον, αν κάποιος καθυστερεί υπερβολικά σε ένα νοσοκομείο, το σύστημα θα δείξει «κόκκινη σημαία», ενημερώνοντας τη διοίκηση να ελέγξει την κατάσταση του ασθενούς.
Κύριε υπουργέ, τον ξεχάσανε ή απλά δεν υπήρξαν διαθέσιμα κρεβάτια; Οι ελλείψεις προσωπικού στα εργαστήρια και η ανάγκη συγκέντρωσης επαρκούς ποσότητας δειγμάτων μπλοκάρουν το σύστημα και αυξάνουν τους χρόνους αναμονής. Και για να μην μιλήσουμε για τα προβλήματα των μαγνητικών και αξονικών τομογράφων. Μπορούν να λυθούν όλα αυτά με βραχιολάκια;
Φροντίστε την υγεία σας και μείνετε προσεκτικοί, καθώς έρχεται και άλλη ψηφιακή ευκολία. Θα υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο στο κινητό για τις αναμονές, δημιουργώντας έναν χάρτη πλοήγησης για τους περιπατητικούς ασθενείς. Έτσι, θα μπορούν να επιλέγουν πού θα περιμένουν ή να αποχωρούν.