Αυτή την εβδομάδα, η Μαρία Εκμεκτσίογλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μεταξύ άλλων, η διάσημη σεφ συζήτησε για την θεραπευτική δύναμη της μαγειρικής και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε μετά την απώλεια του αδελφού της.
Η μαγειρική υπήρξε τελικά η καλύτερη μορφή ψυχοθεραπείας για εσάς;
Σίγουρα, γιατί όταν έχασα τον αδελφό μου, πέρασα πολύ δύσκολους μήνες. Ξέρεις πώς γύρευα να θεραπευτώ; Μαγειρεύοντας τα φαγητά που αγαπούσε ο αδελφός μου, πιστεύοντας ότι θα έρθει να δοκιμάσει, για παράδειγμα, τα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές που του άρεσαν τόσο. Τον έχασα την ημέρα της γιορτής του, του Αγίου Δημητρίου. Κατέβαινε με την παρέα του για να γιορτάσουν και μια νταλίκα έπεσε πάνω του.
Κάθε χρόνο, λοιπόν, την ίδια ημέρα φτιάχνω το γλυκό που του άρεσε. Σε μεγάλες γιορτές, όταν οργανώνω τραπέζια, πάντα υπάρχει ένα πιάτο που συμβολίζει τον αδελφό μου, τη μητέρα μου και τον πατέρα μου. Τις ψυχές που έχουν φύγει. Έτσι, παραμένουν ζωντανές στη μνήμη μου και τις αισθάνομαι κοντά μου.
Πώς έχετε καταφέρει και παραμένετε η ίδια όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν έχω κάνει μπότοξ μέχρι τώρα, ίσως αργότερα. Έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου και τα σχόλια που δέχομαι δεν με ενοχλούν. Έχω χτίσει ένα τείχος προστασίας γύρω μου από κακοήθειες και αρνητικά σχόλια. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μου. Δεν θα απαντήσω σε κακόβουλα σχόλια στο Instagram. Δεν θα πέσω στην παγίδα να χαλάσω τη διάθεσή μου.