Ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, αναφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για το Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης από τους πολίτες.
«Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες σε μια σειρά δράσεων που σχετίζονται με την αξιολόγηση. Υπάρχουν το σύστημα και το πρόγραμμα εσωτερικής αξιολόγησης, που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά, και ολοκληρώνεται τώρα. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους τους, καθώς και την αξιολόγηση αυτών των ίδιων των προϊσταμένων. Ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός που παρουσιάζουμε σήμερα, και ο τρίτος θα επιτρέπει στους πολίτες, σε λίγους μήνες, να αξιολογούν τις υπηρεσίες που επισκέπτονται, όπως τα ΚΕΠ και τον ΕΦΚΑ, ανάλογα με τη συγκεκριμένη υπηρεσία για την οποία προσήλθαν» σημείωσε.
«Θα έχουμε ένα νέο σύστημα που θα αξιολογεί τους πραγματικούς χρήστες μιας υπηρεσίας, ώστε να μπορούμε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για την καθημερινή μας βελτίωση» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Πώς λειτουργεί;
«Η εφαρμογή είναι πολύ απλή. Το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Στην πραγματικότητα, ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα μήνα, από το σχεδιασμό έως την εκτέλεση.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ποσοτικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα διεξάγεται δύο φορές το χρόνο: μία στην περίοδο Απριλίου – Μαΐου και μία Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, δηλαδή μία φορά το φθινόπωρο και μία την άνοιξη.
Το ερωτηματολόγιο είναι ήδη διαθέσιμο και μπορείτε να υποβάλετε την αξιολόγησή σας έως τις 24 Μαΐου. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν γύρω στις αρχές Ιουνίου.
Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικους πολίτες και μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Η είσοδος θα γίνεται μέσω κωδικών TaxisNet. Θα αξιολογηθούν υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, όπως η ΑΑΔΕ, ο ΕΦΚΑ, το Κτηματολόγιο, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και οι αστικές συγκοινωνίες.
Αυτό θα επιτρέψει στην διοίκηση να προχωρήσει σε απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο περιοδικός χαρακτήρας της έρευνας είναι πολύ σημαντικός, καθώς θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη μεταβολή των ποσοτικών δεικτών σε βάθος χρόνου.