«Οι τιμές των τροφίμων θα αυξάνονται ελαφρώς πάνω από τον πληθωρισμό κάθε χρόνο», ανέφερε ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, στην εκπομπή In Business του καναλιού Ναυτεμπορική, με την Μαρία Σμιλίδου.
Ο ίδιος τόνισε ότι «τα τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης για την ακρίβεια», επηρεαζόμενα από την εφοδιαστική αλυσίδα και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Ο Νίκος Βέττας επεσήμανε τη σημασία της τεχνολογίας τροφίμων για την αύξηση της παραγωγικότητας. «Με τη γεωργία ακρίβειας, τη βέλτιστη χρήση του νερού και πιο ασφαλή περιβάλλοντα, μπορούμε να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα της γεωργίας», δήλωσε.
Σχετικά με την πρωτογενή παραγωγή, σημείωσε ότι αυτή μπορεί να συνδυαστεί και να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης πολλών περιοχών, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος μέσω ελληνικών ή τοπικών τροφίμων.
Δεν παρέλειψε, τέλος, να επισημάνει ότι, παρά την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών τροφίμων, οι εξαγωγές παραμένουν δυσανάλογα μικρές.