Οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους εργατικών σωματείων, ενώσεων, συνδικάτων του ΠΑΜΕ, συλλόγων και άλλων πολιτικών φορέων στην πλατεία Καπνεργάτη, κοντά στον σταθμό του Μετρό, ακολουθούμενες από ενός λεπτού σιγή για τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Προσυγκεντρώσεις και Πορεία
Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, με τους περισσότερους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Δικαστηρίων (Άγαλμα Βενιζέλου) και στην Καμάρα. Τα κύρια συνθήματα αφορούσαν τα εργασιακά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και την ειρήνη.
Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συγκεντρώθηκαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέτρος Παππάς.
Ο Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος του ΕΚΘ, τόνισε την ανάγκη να τιμούμε τους αγώνες του παρελθόντος και υπενθύμισε ότι η μάχη για τα δικαιώματα συνεχίζεται καθώς απειλούνται τα εργασιακά κεκτημένα.
Η κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, ενώ επικεντρώθηκε στην μείωση της ανεργίας.
Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι επίκαιρα.
«Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει ισχυρό»
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Στην κεντρική συγκέντρωση, ομιλίες έγιναν από εκπροσώπους διαφόρων σωματείων και οργανώσεων.
Η Λίλη Μαραγκού, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Pfizer», δήλωσε ότι η δύναμη του οργανωμένου αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει μια δικαιότερη κοινωνία.
Μετά την ολοκλήρωση των πορειών, η Τροχαία αποκατέστησε την κυκλοφορία στους δρόμους και οι σταθμοί του Μετρό έκλεισαν, επαναλειτουργώντας σταδιακά.