Ψάχνετε μια απλή συνταγή για ψωμάκια; Μια σεφ αποκαλύπτει στο TikTok την τέλεια συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια, που μπορείτε να φτιάξετε με ευκολία στο σπίτι, με λίγα υλικά. Ιδανικά για σάντουιτς και κατάλληλα για αρχάριους στην αρτοποιία.
Η δημιουργός του βίντεο, @jadebites, εγγυάται ψωμάκια «αφράτα σαν μαξιλάρι» που είναι «ελαφριά και τέλεια κάθε φορά». Αν σας αρέσει η παρασκευή ψωμιού αλλά είστε αρχάριοι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Τα ψωμάκια αυτά είναι τέλεια για σάντουιτς λόγω της απαλής τους υφής και μπορούν να καταψυχθούν, κάνοντάς τα ιδανικά για προετοιμασία γευμάτων.
Συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια
Υλικά
- 330 ml ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι (7γρ.) ξηρή μαγιά στιγμής
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 425 γρ. σκληρό αλεύρι για ψωμί (χωρίς αντικαταστάσεις!)
- 8 γρ. λεπτό αλάτι
- Επιπλέον αλεύρι για το πλάσιμο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να καθίσει για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε την και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Με βρεγμένα χέρια, ανοίξτε και διπλώστε τη ζύμη προς το κέντρο. Καλύψτε ξανά και αφήστε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά.
- Επαναλάβετε το δίπλωμα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.
- Βγάλτε τη ζύμη, πασπαλίστε την με αλεύρι, κόψτε την σε έξι ίσα κομμάτια και πλάστε τα σε ψωμάκια.
- Αφήστε τα ψωμάκια να ξεκουραστούν για 30 έως 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Ψήστε τα ψωμάκια για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν «χρυσαφένια και αφράτα από κάτω».
@jadesbitesuk~ A F L O R A L ~ S A N D W I C H ~ R O L L S ~ 🥖✨ Light, fluffy, and perfect every time — no compromise. Ingredients: 330ml warm water 2 tbsp olive oil 1 x 7g fast-action yeast Pinch of sugar 425g strong bread flour (no subs!) 8g fine salt Extra flour for shaping Method: Mix warm water, oil, yeast & sugar. Stir. Let sit 5 mins until foamy. Add flour, mix halfway, then add salt. Combine fully. Rest dough 30 mins, covered. Stretch & fold dough into center with wet hands. Cover, rest 30 mins. Repeat fold. Then rise 1 hour (dough should puff up). Turn out, dust with flour, cut into 6 pieces. Shape into rolls. Proof 30-60 mins until puffy. Bake at 200°C fan for 15 mins — golden & hollow underneath = done. 💡 Use proper bread flour. Use sachet yeast. Don’t rush the rise. Cold dough = flat rolls. Serve warm, with butter, or stuffed with whatever you love. Much Love, Jade x♬ Big Love – Pete Heller’s Big Love