Η φλούδα ενός δημοφιλούς φρούτου, την οποία συχνά απορρίπτουμε, αποδεικνύεται ότι είναι μια υπερτροφή πλούσια σε φυτικές ίνες. Μια διαιτολόγος εξηγεί πώς η κατανάλωση αυτού του φρούτου με έναν απρόσμενο τρόπο μπορεί να διπλασιάσει την πρόσληψη φυτικών ινών.
Το κορυφαίο φρούτο που πρέπει να καταναλώνετε με τη φλούδα για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών
Η κατανάλωση αρκετών φρούτων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, καθώς αυτά είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Σύμφωνα με ειδικούς, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή σας, καταναλώνοντας τη φλούδα ενός φρούτου που πολλοί συχνά πετούν.
Η διατροφολόγος Abbey Sharp αποκάλυψε ότι η κατανάλωση της φλούδας ενός συγκεκριμένου φρούτου μπορεί να σας βοηθήσει να “διπλασιάσετε την πρόσληψη φυτικών ινών”.
Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο TikTok, η ειδικός εξήγησε γιατί επιλέγει να τρώει τη φλούδα του ακτινιδίου. Αν και πολλοί μπορεί να θεωρούν την κατανάλωση της φλούδας του ακτινιδίου μη ελκυστική, κυρίως λόγω της υφής της, αυτή περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά από τη σάρκα.
Φυτικές ίνες από τα ακτινίδια
Ένα ακτινίδιο κανονικού μεγέθους, χωρίς τη φλούδα, προσφέρει περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ όταν καταναλώνεται με τη φλούδα, η ποσότητα αυξάνεται σχεδόν στα 3,5 γραμμάρια ανά μερίδα, κάτι που αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να ενισχύσετε την πρόσληψη φυτικών ινών σας.
Ένας χρήστης των social media μοιράστηκε την εμπειρία του: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που το τετράχρονο παιδί μου έφαγε ολόκληρο το ακτινίδιο και έτρεξα να ελέγξω στο Google αν είναι ασφαλές, μόνο για να ανακαλύψω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το φάμε», ενώ άλλος χρήστης ανέφερε: «Η φλούδα είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος από τα φρούτα και τα λαχανικά».
Φρούτα που πρέπει να καταναλώνονται με τη φλούδα
Δεν είναι μόνο τα ακτινίδια που ενισχύουν την πρόσληψη φυτικών ινών. Στο βίντεο, η Abbey επεσήμανε ότι μπορείτε «σχεδόν να διπλασιάσετε τις φυτικές ίνες των φρούτων απλά τρώγοντας τη φλούδα», συμπεριλαμβανομένων των αχλαδιών, των μήλων, των ροδάκινων και των βερίκοκων.
Οι φυτικές ίνες αποτελούν θεμελιώδη στοιχείο της διατροφής μας, τρέφουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και διευκολύνουν την πέψη. Ωστόσο, γενικά συνιστάται να αποφεύγετε την κατανάλωση της φλούδας από φρούτα όπως ο ανανάς και το πεπόνι. Επίσης, όταν καταναλώνετε φρούτα με φλούδα, βεβαιωθείτε ότι τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
@abbeyskitchen Ιατροφικές συμβουλές για να ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕ τις φυτικές ίνες! Πείτε μου αν θα το δοκιμάσετε στα σχόλια🥝😛 #kiwi #kiwiskin #fruit #fiber #highfiber #highfiberfoods #guthealth #fiberrich #digestivehealth #guthealthy #dietitiantips #nutritiontips #wouldyoudoit ♬ original sound – Abbey Sharp