Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά συνεχώς βρίσκεται στο στόχαστρο. Αναφερόμενος στο ReAarm και τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χώρος για χώρες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και συμπεριφέρονται ταραχοποιητικά στην περιοχή.
Ο Δένδιας δήλωσε: «Επιβεβαιώσαμε πως η Ελλάδα και η Γαλλία είναι στενές σύμμαχοι και φίλοι, με κοινή αντίληψη για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη γύρω περιοχή.»
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ασφάλεια, την Άμυνα και την αμυντική βιομηχανία. Η συνεργασία μας είναι ήδη στενή, κάτι που αποδεικνύεται με την απόκτηση των 3 φρεγατών Belharra, τη συζήτηση για την απόκτηση της 4ης, και την αγορά των Rafale, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή και την άμυνα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.»
Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε πως οι θαλάσσιες οδοί έχουν γίνει μάρτυρες έκνομης δραστηριότητας τον τελευταίο καιρό, γεγονός απαράδεκτο που απαιτεί λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ισχυρή παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επιθυμεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο.
Αναφορικά με την αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί πρόταση από τη γαλλική πλευρά για την κατασκευή επιπλέον φρεγατών Belharra στην Ελλάδα, με συμμετοχή άνω του 40%.
Ο κ. Λεκορνί δήλωσε ότι θα δώσει εντολή στην κατασκευαστική εταιρεία να διευρύνει τις σχέσεις της στην Ελλάδα και να θέσει κάποιον υπεύθυνο για τις επικοινωνίες, ενώ αναφέρθηκε και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της σημερινής συνάντησης των υπουργών ήταν η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Επενδύσεων και της γαλλικής εταιρείας MBDA για 16 πύραυλους Exocet διττού ρόλου. Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε μονάδες του στόλου, είτε σε χερσαίες συστοιχίες σε νησιά και θα αποτελέσουν μέρος της πολυεπίπεδης αμυντικής οροφής, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να παραμείνει τεχνολογικά προηγμένη απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή.