Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, δήλωσε ότι «όλα αλλάζουν γύρω μας, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια». Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί την αναθεώρηση, ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανακολουθίες, προσθέτοντας ότι πριν από 20 χρόνια στήριζε την αναθεώρηση, αλλά στη συνέχεια άλλαξε επιθέσεις.
Ξεκαθάρισε πως η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη και ότι για την κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία. «Η συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι διαπραγμάτευση», σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει αυτή η συζήτηση.
Σε ερώτηση σχετικά με τις σφαγές στη Συρία, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν οι χώρες που πίεσαν την Ε.Ε. για την σταδιακή άρση των κυρώσεων στη Συρία, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει επαναξιολόγηση στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων. Σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στην προστασία όλων των θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων και θα ζητήσει τη σύνδεση αυτών με την άρση των κυρώσεων. Το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με το Πατριαρχείο Αντιόχειας και την Ε.Ε. για την προστασία των κοινοτήτων και την αποφυγή κλιμάκωσης, επεσήμανε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πιθανό ανασχηματισμό, τόνισε ότι δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να σχολιάσει, προσθέτοντας ότι οι ανασχηματισμοί είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, ενώ η απόδοση των υπουργών αξιολογείται τακτικά.
Αναφερόμενος στο μήνυμα του κ. Τριαντόπουλου, υποστήριξε ότι επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του κ. Παπαθανάση. Υπογράμμισε ότι κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το γεγονός ότι το κράτος καλύπτει τις δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κανείς δεν μίλησε για τόπο εγκλήματος, αλλά για τόπο ατυχήματος και επισήμανε ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλα τα περιστατικά.
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι δείχνουν τη διαρκή υπεροχή της κυβέρνησης σε σχέση με άλλη φορά κατά τη διάρκεια δεύτερης κυβερνητικής θητείας. Όσον αφορά τον κ. Πολάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η «εργαλειοποίηση» είναι κακό πράγμα, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η εργαλειοποίηση μιας τραγωδίας είναι η πιο θλιβερή ενέργεια που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός.
Σχετικά με τα Τέμπη, κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη, saying ότι η παρουσία του γιατρού που υπέγραψε την άδεια υπαλλήλου του ΟΣΕ είναι ένδειξη υποκρισίας, αναφέροντας ότι δεν θέλουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, αλλά να αναδείξουν την υποκρισία της αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για προσλήψεις στον ΟΣΕ, επεσήμανε ότι οι προσλήψεις έγιναν από τον οργανισμό και όχι από το υπουργείο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με στόχο την πτώση της κυβέρνησης.
Για τον διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη, υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά του δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή του στον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά.
Τέλος, αναφερόμενος για τα ξένα πανεπιστήμια που θα λειτουργήσουν στη χώρα, δήλωσε ότι θα αρχίσουν τη λειτουργία τους από τον επόμενο Σεπτέμβριο για τις αιτήσεις που θα γίνουν δεκτές μέχρι την 31η Μαρτίου, με τους πιο αυστηρούς όρους.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το καλώδιο διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στη Βουλή και τόνισε ότι η εταιρεία διέψευσε τις πληροφορίες για αναστολή πληρωμών. Σχετικά με τον διάλογο με την Τουρκία, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει συμφωνία και ότι η κυβέρνηση στερείται προθέσεων για διαπραγματεύσεις σε ζητήματα «κόκκινων γραμμών».